Petra Kvitova se je na novinarski konferenci tudi nasmejala in z optimizmom zre v prihodnost. Foto: EPA
Petra Kvitova se je na novinarski konferenci tudi nasmejala in z optimizmom zre v prihodnost. Foto: EPA
Petra Kvitova
Kvitova, ki je s češko reprezentanco osvojila pet naslovov v pokalu Fed v zadnjih šestih letih, bo v prihodnjem letu zagotovo izpustila odprto prvenstvo Avstralije in Francije, želi pa si, da bi julija morda že lahko nastopila na turnirju v Wimbledonu, kjer je slavila leta 2011 in 2014. Foto: EPA
Najlepše božično darilo za Kvitovo: premika prste

26-letna teniška igralka se je po torkovem napadu, ko jo je vlomilec napadel na domu in jo porezal po roki, v petek v Pragi srečala s predstavniki sedme sile. Kljub tragičnemu dogodku in hudi poškodbi teniška igralka z optimizmom zre v prihodnost.

Kot je povedala, bo storila vse, da se čim prej vrne v svet tenisa: "Vseeno mi je, koliko časa bo trajala rehabilitacija, morda bo to tri mesece, pol leta, leto ali več, v vsakem primeru se želim vrniti na teniška igrišča. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da se bo to zgodilo."

Povedala je še, da je v četrtek že lahko premikala prste, kar je opisala kot največje božično darilo.

Resne poškodbe
Kvitova je v sredo uspešno prestala operacijo dlani, ki je trajala štiri ure. Petra je dobila resne poškodbe, vendar po mnenju kirurgov ne bo imela trajnih posledic, tako da se bo lahko vrnila k tenisu. Je mlada in močna ženska. Zdravniki so ji morali operirati vseh pet prstov na levi roki, s katero igra tenis," je po incidentu dejal predstavnik češke reprezentance Karel Tejkal. Kot so povedali na današnji novinarski konferenci, bo okrevanje trajalo vsaj šest mesecev.

Srečna sem, da sem živa
Novica o napadu je pretresla teniški svet. Trenutno enajsto igralko sveta, ki je bila naključna žrtev, je na domu v Prostejovu napadel vlomilec, s katerim se je spopadla, in bila pri tem poškodovana. Češki mediji trdijo, da je napadalec pod krinko, da preverja bojlerje za vodo, pridobil vstop v stanovanje.

"Kot ste verjetno slišali, me je danes nekdo v stanovanju napadel z nožem. V poskusu samoobrambe mi je hudo poškodoval levo dlan. Sem pretresena, vendar srečna, da sem živa," je sporočila Kvitova prek Twitterja.

Napadalca še vedno iščejo.

Najlepše božično darilo za Kvitovo: premika prste