Rafael Nadal zanesljivo koraka proti novi turnirski zmagi v Madridu. Foto: EPA
Rafael Nadal zanesljivo koraka proti novi turnirski zmagi v Madridu. Foto: EPA
Marija Šarapova
Marija Šarapova je ponovila lanski uspeh, ko se je prav tako prebila v finale Madrida, a na koncu izgubila. Foto: Reuters

Nadal zanesljivo nadaljuje pohod proti ubranitvi madridskega turnirja, kar bi bil že njegov 63. turnirski naslov in 44. na peščeni podlagi. S 6:4 in 6:3 je odpravil rojaka Roberta Bautisto. Številka ena svetovnega tenisa letos sicer ne nastopa po načrtih na svoji najljubši podlagi, saj se je v Barceloni in Monte Carlu poslovil v četrtfinalu, toda v španski prestolnici na generalki pred Roland Garrosom, kjer bo naskakoval deveti naslov, znova prikazuje odlične predstave. V nedeljo ga čaka 90. nastop v finalu.

Več dela kot Nadal je imel Nišikori, ki je Španca Davida Ferrerja porazil s 7:6 (5), 5:7, 6:3.

Šarapova ponovila lanski dosežek
V prvem nizu je Šarapova, nekdanja številka ena, ki letos igra slabše od pričakovanj, v prvem nizu prikazala izjemno predstavo. Agnieszka Radwanska na madridskem pesku ni bila kos nasprotnici, ki je prvi niz dobila s 6:1. Tudi v drugem, ki ga je dobila s 6:4, je Šarapova odlično začela, povedla s 3:0, nato pa se je prebudila tudi Poljakinja, tretja igralka sveta, vendar je Rusinji uspelo napad odbiti. Šarapova bo v finalu, lani ga je izgubila proti Sereni Williams, ki je v petek zaradi poškodbe predala četrtfinale proti Petri Kvitovi, naskakovala 31. turnirsko zmago v karieri.

Halepova je ugnala Kvitovo (6:7, 6:3, 6:2). 22-letna Romunka lovi osmo turnirsko zmago. "Veselim se največjega finala v svoji karieri. Upam, da ne bom podlegla pritisku. Za mano je zelo težak dvoboj in kar ne morem verjeti, da mi je uspel še en preobrat. Tudi v finalu pričakujem težko delo, saj je Maria šampionka in ima dovolj izkušenj s finali," je dejala Halepova.

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1.000
(3.671.405 evrov, pesek)
Polfinale:
NADAL (ŠPA/1) - BAUTISTA AGUT (ŠPA)
6:4, 6:3

NIŠIKORI (JAP/10) - FERRER (ŠPA/5)
7:6 (5), 5:7, 6:3


MEDNARODNI TURNIR WTA SERIJE PREMIER
(3.671.405 evrov, pesek)
Polfinale:
HALEP (ROM/4) - KVITOVA (ČEŠ/5)
6:7, 6:3, 6:2
ŠARAPOVA (RUS/8) - RADWANSKA (POL/3)
6:1, 6:4