Polona Hercog je nazadnje turnir v Mariboru osvojila leta 2007. Foto: Dušanka Mlakar
Polona Hercog je nazadnje turnir v Mariboru osvojila leta 2007. Foto: Dušanka Mlakar
Polona Hercog
Hercogova še razmišlja, ali se bo prijavila za kvalifikacije Wimbledona. Foto: Dušanka Mlakar
Hercogova osvojila turnir v Mariboru

Za Hercogovo je to prva turnirska zmaga po poškodbi zapestja, zaradi katere je počivala štiri mesece.
Pred Hrvatico lepa prihodnost
Konjuhova je trenutno najboljša igralka sveta v konkurenci do 18 let, lani je s 14 leti osvojila tudi sloviti Orange Bowl. Vsekakor je bila Hrvatica na današnjem dvoboju enakovredna tekmica, teniški strokovnjaki pa ji upravičeno napovedujejo lepo prihodnost.

"Ana je še mlada, pred njo je lepa prihodnost. Potem ko je dobila prvi niz, sem si mislila, saj ne more nadaljevati v takem ritmu in res je bilo tako. Moj glavni cilj tukaj je bil, da dobim čim več dvobojev, da se borim, tudi ko mi ne gre najbolje. Turnir je bil zelo močan in zame lep izziv, zato sem vesela, da sem lahko sodelovala, še posebej pred domačim občinstvom. Po vrnitvi po poškodbi rabiš težke tekme, tukajšnji turnir mi je dal veliko dobrih izkušenj, da lahko grem na naslednjega sproščeno, polna motivacije," je po zmagi dejala Hercogova.

V drugem nizu je dvignila ritem igre
Konjuhova je najboljši slovenski igralki servis v prvem nizu odvzela pri vodstvu s 3:2. V drugem nizu se je Hercogova hitro "pobrala" in tekmici servis odvzela za 2:0, nato še 4:0. A Hrvatica ni popuščala. Vrnila se je pri 5:2, a je Slovenka vseeno drugi niz dobila s 6:3. O zmagovalki je nato odločil zadnji niz, Hercogova je Konjuhovi servis odvzela za 3:2, nato po ogorčenem boju zadržala servis in za končno zmago na servis Hrvatice izkoristila že prvo zaključno žogo.

"Ana je res igrala fenomenalno. Pogoji niso bili lahki. Obe sva napadali, a ko sem v drugem nizu dvignila raven igre, mi Ana ni zmogla slediti, tam se je dvoboj zlomil. Rečem lahko, da sem odigrala na izkušnje in s trdo voljo," je povedala Hercogova, ki se je s tekmico danes na igrišče zaradi dežja podala s polurno zamudo.

Zdaj so ji tudi manjši turnirji motiv
Hercogova se že v ponedeljek odpravlja v Francijo. "Jutri letim v Marseille, na naslednji turnir ITF, kjer bom znova skušala visoko. Načrtujem čim več turnirjev na pesku, saj pretirane menjave podlage po poškodbi niso dobre. Sicer so v načrtu tudi kvalifikacije Wimbledona, a bomo še videli. Tudi nižji turnirji so mi zdaj dodaten izziv. Poškodba je sanirana, to je zdaj v zadnjih tednih moj največji dosežek," je še dejala Hercogova, za katero je bila današnja prva turnirska zmaga po poškodbi zapestja, zaradi katere je počivala štiri mesece.

Mariborski turnir je pred tem zadnjič osvojila leta 2007 in je edina igralka poleg Maše Zec Peškirič, ki je v Mariboru slavila dvakrat.

TURNIR ITF
MARIBOR
(25.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
HERCOG (SLO/1)
- KONJUH (HRV)
3:6, 6:3, 6:3

Polfinale:
HERCOG (SLO/1)
- KUCOVA (SLK)
6:3, 6:0

KONJUH (HRV) - ŠMITKOVA (ČEŠ)
7:5, 6:2

Hercogova osvojila turnir v Mariboru