Polona Hercog je lani v Bastadu osvojila svoj edini WTA-turnir med posameznicami. Foto: Reuters
Polona Hercog je lani v Bastadu osvojila svoj edini WTA-turnir med posameznicami. Foto: Reuters
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene ima sijajno priložnost, da ponovi dosežek Blaža Kavčiča. Foto: Reuters

Dvoboj je trajal dobro uro, Hercogova pa je do finala in možnosti ubranitve naslova prišla s prepričljivih 6:1 in 6:3. Kar šestkrat je uspela nasprotnici odvzeti servis, od tega trikrat v prvem nizu, sama je oddala le enega, v drugem nizu. Zlasti prvi servis je bil zelo zanesljiv (72 %). V drugem nizu je odločilni korak k prepričljivi zmagi naredila v četrti igri, ko je po "brejku" povedla s 3:1.

Hercogovo v finalu čaka Mathilde Johansson. V Göteborgu rojena Johanssonova, ki tekmuje in živi v Franciji, je proti 21-letni Mariborčanki v edinem dozdajšnjem obračunu pred štirimi leti že klonila. Kako bo tokrat?

"Po smoli s poškodbami v letošnji sezoni je res lep občutek, ko lahko na igrišču brez težav odigraš to, kar moraš. Iz tekme v tekmo sem močnejša, predvsem pa končno igram brez bolečin. Današnji dvoboj je z rezultatskega vidika sicer bil dobljen lahko, vendar pa sem za to morala biti celo tekmo stoodstotno zbrana, saj sem vedela, da Moni ne smem pustiti, da prevzame pobudo. Veselim se jutrišnjega finala in skušala bom seveda končati turnir na enak način kot lani," je po zmagi povedala Hercogova.

Bedene pred zgodovinsko priložnostjo
V finalu challengerja na Kitajskem pa se bosta udarila kar slovenska igralca Aljaž Bedene in Grega Žemlja. S štirimi prepričljivimi zmagami sta upravičila vlogi prvih nosilcev. Ne glede na razplet finala bosta oba slovenska igralca na novi lestvici ATP dosegla svoji najvišji uvrstitvi v karieri, Bedene pa se lahko kot drugi Slovenec po Blažu Kavčiču prebije celo med prvih sto igralcev na svetu.

Bedene kot prvi nosilec turnirja do finala ni izgubil niti niza, Grega Žemlja pa je edinega izpustil v polfinalu, ko je Francoza Laurenta Rochetta premagal s 7:6, 3:6 in 6:3. Bedene je Janga Tsung-Huo ugnal s prepričljivih 6:3 in 6:3.

Bastad, 220.000 am. dolarjev, pesek, polfinale:
JOHANSSON (FRA)
- LARSSON (ŠVE)
6:4, 6:4

HERCOG (SLO) - BARTHEL (NEM/7)
6:1, 6:3


Mednarodni turnir WTA serije premier
Carlsbad, 740.000 am. dolarjev, trda podlaga, polfinale
BARTOLI (FRA/1) - ČAN (TJV)

CIBULKOVA (SLK/2) - PETROVA (RUS/4)


Mednarodni turnir ATP serije 500
Hamburg, 1.015.000 evrov, pesek, polfinale:

MONACO (ARG/3) - ALMAGRO (ŠPA/1)
3:6, 6:3, 6:4

HAAS (NEM) - ČILIĆ (HRV/4)
7:6, 6:0




MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 250
Gstaad, 358.425 evrov, pesek, polfinale:

TIPSAREVIĆ (SRB/1) - MATHIEU (FRA)
7:6, 6:3

BELLUCCI (BRA) - DIMITROV (BLG)
7:6, 7:6


Atlanta, 477.900 am. dolarjev, trda podlaga, polfinale:
ISNER (ZDA/1) - RODDICK (ZDA/4)

SOEDA (JAP/8) - MULLER (LUKS)