John Isner je slavil veliko zmago in se prvič prebil v finale Indian Wellsa. Foto: Reuters
John Isner je slavil veliko zmago in se prvič prebil v finale Indian Wellsa. Foto: Reuters

Na turnirju z nagradnim skladom 5,5 milijona ameriških dolarjev je Isner z izjemnim serviranjem (20 asov) favoriziranega Srba po dveh urah in 45 minutah izločil s 7:6 (7), 3:6 in 7:6 (5). Isner bo v ponedeljek prvič v klarier uvrščen med najboljših deset na lestvici ATP.

Federer desetič ugnal Nadala
V drugem polfinalu je Roger Federer premagal Rafaela Nadala s 6:3 in 6:4. Švicar je desetič v karieri ugnal Španca, ki je dobil 18 medsebojnih obračunov.

16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je po dolgem čakanju zaradi dežja začel sijajno. Dobil je prve tri igre, "Rafa" se je nato zbral in izenačil na 3:3. V osmi igri uvodnega niza je Federerju uspel ključni odvzem servisa, v deveti igri pa je brez izgubljene točke osvojil prvi niz.

Po prekinitvi dvoboj končal z asom
V drugem nizu se je temperatura spustila na 11 stopinj Celzija, že v drugi igri je bil dvoboj prekinjen za krajši čas zaradi rahlega dežja. Federer je nadaljeval z odlično igro, Nadal je z dvojno napako poklonil tri brejk priložnosti, Švicar pa je drugo izkoristil z izjemnim forhendom in povedel z 2:1. V sedmi igri je še enkrat odvzel servis drugemu igralcu sveta in kazalo je na gladko zmago. Španec se je uspel zbrati, znižal je na 5:4. Federer je še drugič serviral za zmago, ob vodstvo s 40/30 je znova začelo deževati. Ob zaključni žogi sta igralca za nekaj trenutkov sedla na stol, nato pa je Roger z asom zaključil dvoboj na sanjski način.

V nedeljo ob 21.00 bo naskakoval rekordni četrti naslov v Indian Wellsu, tri lovorike ima tudi Michael Chang.

INDIAN WELLS, moški, polfinale

ISNER (ZDA/11) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:6 (7), 3:6, 7:6 (5)

FEDERER (ŠVI/3) - NADAL (ŠPA/2)
6:3, 6:4

Ženske, finale:
AZARENKA (BLR/1) - ŠARAPOVA (RUS/2)