John Isner je v ključnih trenutkih sijajno serviral. Foto: Reuters
John Isner je v ključnih trenutkih sijajno serviral. Foto: Reuters
Novak Đoković
Novak Đoković ni navdušil deset dni pred začetkom US Opna. Serviral je kar pet dvojnih napak in naredil preveč napak z osnovne črte. Foto: Reuters
Marija Šarapova
Marija Šarapova ne najde prave forme, zdaj pa bo morala znova iskati novega trenerja. Foto: EPA

V uvodnem nizu visokemu Američanu ni uspelo unovčiti dveh priložnosti za brejk, odločala je podaljšana igra. Srb je ob najbolj nepravem trenutku serviral dvojno napako, Isner je povedel s 6:3. Đokoviću je s svojim servisom uspelo rešiti dve zaključni žogi, nato pa je Američan z močnim začetnim udarcem osvojil prvi niz.

V prvi igri drugega niza je Isner zapravil dve priložnosti za brejk, "Nole" je zadržal servis in nato v drugi igri končno osvojil brejk po napaki Isnerja s forhendom. Srb je nato zdržal prednost do konca drugega niza.

Tudi v odločilnem nizu sta oba zanesljivo servirala, v 12. igri pa je Đoković zapravil prednost 40/15. Isner je zelo dobro vračal servise, "Nole" je delal preveč napak z osnovne črte. Isner je unovčil drugo zaključno žogo, potem ko je prvi nosilec poslal bekhend v mrežo po dveh urah in 23 minutah.

Tudi Murray izpadel
Isner se bo v polfinalu pomeril s Juanom Martinom del Potrom. Izpadel je tudi zmagovalec Wimbledona Andy Murray, Škota je s 6:3 in 6:4 premagal Čeh Tomaš Berdych.
Hercogova predala zaradi poškodbe mišice
Polona Hercog je po predaji dvoboja v 1. krogu kvalifikacij ostala brez nastopa v New Havnu, na zadnjem turnirju WTA pred odprtim teniškim prvenstvom ZDA v New Yorku.

Najboljša slovenska teniška igralka je nastopila v kvalifikacijah za uvrstitev v glavni del teniškega turnirja serije WTA v New Havnu z nagradnim skladom 690.000 ameriških dolarjev. Žreb ji je bil naklonjen, saj je za prvo tekmico dobila neznano Američanko Alexandro Mueller, ki na lestvici zaseda šele 461. mesto, v kvalifikacije pa se je prebila na podlagi posebnega povabila.

Hercogova je presenetljivo izgubila prvi niz z 1:6 in po komaj 39 minutah igre v drugem nizu pri izidu 1:3 predala dvoboj.

"Že v srečanju s Saro Errani v Cincinnatiju sem v tretjem nizu začutila pekočo bolečino v mišici na desni nogi. Takoj po odigranem srečanju sem morala na letalo, saj sem lovila začetek kvalifikacij tukaj v New Havnu, tako da časa za kakšen zdravniški pregled nisem imela. Zaradi natrpanega urnika, ki ga zahtevajo nastopi v kvalifikacijah, tudi danes ni bilo časa za kakšen natančnejši pregled, zato sem se morala odločiti, ali naj sploh stopim na igrišče. Zaradi dobre forme in predvsem želje po tekmah sem vseeno tvegala, vendar je bila bolečina že od začetka srečanja prehuda. Zdaj sledijo dnevi zdravniških pregledov in seveda upam, da bom do začetka turnirja za grand slam v New Yorku pripravljena za nove boje," je po dvoboju sporočila najvišje uvrščena slovenska teniška igralka, ki je bila na lestvici WTA najvišje uvrščena 12. septembra 2011 na 35. mestu.

Šarapova in Connors skupaj zdržala le en dvoboj
Marija Šarapova ni prav dolgo zdržala v trenerski navezi z nekdanjim igralcem Jimmyjem Connorsom. Po bučno napovedanem sodelovanju sredi julija se je danes njuno poklicno teniško razmerje že končalo - po zgolj enem dvoboju. Agent Šarapove Max Eisenbud je potrdil, da Rusinja in Connors, zmagovalec osmih turnirjev za grand slam in nekoč tudi že trener Andyja Roddicka, ne bosta več sodelovala.

Šarapova je Connorsa najela sredi julija, potem ko je zaradi slabih nastopov po treh letih prekinila sodelovanje s švedskim trenerjem Thomasom Hogstedtom. Zaradi njene poškodbe sta opravila le nekaj treningov. Po porazu v drugem krogu v Cincinnatiju, od Rusinje je bila boljša Američanka Sloane Stephens, sta se ekspresno razšla.

Četrtfinale (M), tabela:
ISNER (ZDA) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:6 (5), 3:6, 7:5

DEL POTRO (ARG/7) - TURSUNOV (RUS)
6:4, 3:6, 6:1

NADAL (ŠPA/4) - FEDERER (ŠVI/5)


BERDYCH (ČEŠ/6) - MURRAY (VB/2)
6:3, 6:4



Četrtfinale (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - HALEP (ROM)
6:0, 6:4

LI (KIT/5) - A. RADWANSKA (POL/4)
b.b.

JANKOVIĆ (SRB/14) - VINCI (ITA/12)
6:0, 6:4

AZARENKA (BLR/2) - WOZNIACKI (DAN/10)