Roger Federer je v sedmem letošnjem finalu tretjič zmagal. Najboljši je bil tudi v Dubaju in Halleju. Več turnirskih zmag imata le legendarna Jimmy Connors (109) in Ivan Lendl (94). Foto: EPA
Roger Federer je v sedmem letošnjem finalu tretjič zmagal. Najboljši je bil tudi v Dubaju in Halleju. Več turnirskih zmag imata le legendarna Jimmy Connors (109) in Ivan Lendl (94). Foto: EPA
Roger Federer
Federer je osvojil že 22. turnir serije masters. Več jih ima le veliki tekmec Rafael Nadal (27). Foto: EPA
David Ferrer
David Ferrer je navdušil v drugem nizu in tudi v govoru po koncu finala. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams je v odlični formi na ameriški turneji na trdi podlagi. V New Yorku bo lovila že šesto zmago na zadnjem grand slamu sezone. Foto: EPA
Ana Ivanović
Ana Ivanović je bila izčrpana po napornem polfinalu proti Mariji Šarapovi, ko se je izvlekla iz težkega položaja. Foto: EPA
Federer in Serena najboljša v Cincinnatiju

33-letni Federer je odlično pripravljen na Odprto prvenstvo ZDA, ki se bo v New Yorku začelo 25. avgusta, saj se je še drugi teden zapored prebil v finale turnirja serije 1.000. Prejšnjo nedeljo ga je v finalu Toronta ugnal Jo-Wilfried Tsonga. Tokrat pa se je veselil že šestega naslova v Cincinnatiju.
Švicarski "maestro" zbran v ključnih trenutkih
V uvodnem nizu sta tekmeca zelo dobro servirala, v prvih sedmih igrah ni bilo nobene priložnosti za brejk. V osmi igri je Federer unovčil že prvo priložnost in povedel s 5:3. Španec je imel v deveti igri prednost 0/40, zapravil je kar štiri priložnosti za znižanje na 5:4, 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je to kaznoval in osvojil prvi niz po 31 minutah. Zadel je sedem "winnerjev" in naredil le pet neizsiljenih napak.
Sijajna igra Ferrerja v drugem nizu
V drugem nizu je Ferrer najprej v prvi igri rešil štiri žogice za brejk, potem pa sijajno vračal začetne udarce Federerja, v drugi in četrti igri mu je odvzel servis in povedel kar s 5:0. Imel je celo dve priložnosti, da mu bi "zavezal kravato", a je Švicarju le uspelo dobiti eno igro. Ferrer, ki je v drugem krogu rešil zaključno žogo proti Philippu Kohlschreiberju, je dobil drugi niz po 39 minutah igre.
Odlični servisi Federerja v odločilnem nizu
Federer se je v odločilnem nizu zbral. Na svoj servis je izgubil le tri točke v celotnem nizu. V četrti igri je sijajno skrajšal žogo in povedel s 3:1. Zelo dobro je tudi vračal začetne udarce Španca in po uri in 42 minutah izkoristil drugo zaključno žogo, potem ko je uporabil pregled s sokoljim očesom.
Hčerki bosta lahko občudovali veliki pokal
"Počutim se odlično. Res se veselim igranja na tem turnirju, saj sem tu prikazal veliko dobrega tenisa v zadnjih 15 letih. Res je lepo biti znova zmagovalec tega turnirja. V finalu sem igral zelo dobro, ta teden sem premagal kar nekaj odličnih igralcev, ki so tudi člani elitne deseterice," je bil navdušen Federer, ki je poudaril, da je lahko Ferrer zgled vsem igralcem, saj je pravi profesionalec.
Na tribunah sta bila poleg trenerja Stefana Edberga in žene Mirke še hčerki Myla Rose in Charlene Riva. Navdušeno sta ploskali očetu, ki je končno dobil veliki pokal.
Ferrer: Prava čast je igrati proti najboljšemu vseh časov
Vedno skromni Ferrer je še vedno brez zmage nad najboljšim igralcem zadnjega desetletja. "Vedno je prava čast igrati proti najboljšemu igralcu vseh časov. Res si številka ena," je poudaril Španec in si prislužil stoječe ovacije polnega stadiona v Lindner Family Tennis Centru.
Serena potrdila prevlado
Serena Williams je dosegla prvo zmago na turnirju v Cincinnatiju. V finalu je prva igralka sveta odpravila Ano Ivanović s 6:4 in 6:1. Williamsova je lani ostala praznih rok v finalu tega turnirja, tokrat pa je potrebovala le 62 minut za svojo 62. zmago na turnirjih WTA. Za Sereno je ta zmaga že druga turnirska v avgustu po slavju v Stanfordu, s čimer je napovedala kandidaturo za naskok na zadnji grand slam sezone v New Yorku.
Ani zmanjkalo moči po maratonskem polfinalu
Ivanovićeva, ki je po izjemnem boju v polfinalu izločila Marijo Šarapovo, je začela sijajno. Že v prvi igri je odvzela servis prvi nosilki. Srbkinja je povedla s 3:1 in imela tri priložnosti za nov brejk. Serena je znižala na 2:3, nato pa brez izgubljene točke prišla do odvzema servisa. Ivanovićeva je vse težje sledila silovitemu ritmu prve igralke sveta, tudi v deseti igri je izgubila servis in s tem tudi niz po 39 minutah. V drugem nizu je Serena blestela z odličnimi servisi, prevladovala je tudi z osnovne črte, v četrti in šesti igri je odvzela servis Ivanovićevi.
Hitro slovo Kavčiča
Začel se je tudi moški turnir v Winston Salemu. Blaž Kavčič je izpadel v 1. krogu, s 6:3 in 6:2 ga je izločil Nicolas Mahut. Francoz je kar petkrat odvzel servis Kavčiču. Dvoboj je trajal uro in 14 minut.

... in Hercogove
Najboljši slovenski teniški igralki Poloni Hercog se ni uspelo prebiti na glavni turnir v New Havenu. S 6:2 in 6:1 jo je izločila Italijanka Karin Knapp.

CINCINNATI (M), finale
(4.017.355 am. dolarjev, trda podlaga)
FEDERER (ŠVI/2)
- FERRER (ŠPA/6)
6:3, 1:6, 6:2

Statistika

Federer

Ferrer

Prvi servis (%)6362
Asi

6

3

Dvojne napake23
Osvojene točke 85

77

Brejk priložnosti3/142/11


CINCINNATI (Ž), finale

(2.567.000 am. dolarjev, trda podlaga)

S. WILLIAMS (ZDA/1) - IVANOVIĆ (SRB/9)
6:4, 6:1

Federer in Serena najboljša v Cincinnatiju