Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta imela le 54-odstotni izkoristek prvega servisa, Monačana 81. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 64:91. Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta imela le 54-odstotni izkoristek prvega servisa, Monačana 81. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 64:91. Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Benjamin Balleret in Romain Arneodo
Monaška dvojica Benjamin Balleret in Romain Arneodo je leta 2014 igrala v četrtfinalu turnirja serije Masters 1000 v Monte Carlu. Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Grega Žemlja
Žemlja bo imel popravni izpit za izgubljeni dvoboj dvojic v nedeljo ob 15.00. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Romain Arneodo in Benjamin Balleret sta nadigrala Blaža Kavčiča in Grega Žemljo s 6:2, 6:4 in 6:3. Slovenca razen uvodne igre nista imela niti ene priložnosti za odvzem servisa. V drugem nizu sta Monačana do zmage prišla z brejkom v deseti igri.

Slovenija bo poskušala dvoboj, v katerem je nesporni favorit, odločiti v svojo korist v nedeljo, ko sta na sporedu še dva dvoboja posameznikov. Ob 15. uri se bosta v dvorani ŽTK Maribor pomerila Žemlja in Lucas Catarina, nato pa še Kavčič in Arneodo.

Zmagovalec dvoboja se bo v 2. krogu srečal z Južno Afriko, ki je s 3:0 izločila Estonijo. Če bo to Slovenija, bo dvoboj od 7. do 9. aprila na jugu Afrike.
V nedeljo ju čaka naporen dan
Glede na uvrstitve na lestvici ATP - Slovenca sta 700 oz. 800 mest višjeuvrščena - dvomov o tem ne bi smelo biti, a kot opozarja Kavčič, papir prenese marsikaj, dogajanje na igrišču pa je lahko povsem drugačno. "Dejstvo je, da so igralci Monaka precej boljši, kot bi lahko sodili po uvrstitvah na lestvici ATP. Igro parov sta odigrala zelo dobro, tako da nisva imela nobenih možnosti za zmago."

Najizkušenejša slovenska igralca v Davisovem pokala sta bila enotna, da je bila to njuna najslabša predstava, odkar igrata skupaj. "V prvi igri dvoboja sva imela tri žoge za odvzem servisa, nisva jih izkoristila, nato pa do konca nisva več imela žoge za 'brejk'. Tako pač ne moreš zmagati," je dodal Kavčič. Nadaljeval je: "Zavedati se moramo, da nas v nedeljo čaka naporen dan. Če se ne bomo zbrali in odigrali tako, kot znamo, se lahko zgodi marsikaj."

"Veliko ne morem storiti. Vendarle sta oba stara 30 let, imata dovolj izkušenj in znata igrati dober tenis. Morala se bosta zbrati in opraviti svojo nalogo," je povedal kapetan Blaž Trupej. "Zame zmaga ni presenečenje. Fanta rada igrata skupaj, dobro se počutita na igrišču in veliko odličnih dvojic sta že premagala," je dejal kapetan Monaka Guillaume Couillard.

Maribor (trda podlaga):
SLOVENIJA - MONAKO 2:1

Kavčič - Catarina
6:4, 2:6, 6:2, 6:4

Žemlja - Arneodo
6:3, 6:4, 6:7 (5), 6:4

Kavčič/Žemlja - Arneodo/Balleret
2:6, 4:6, 3:6

Nedelja ob 15.00:
Žemlja - Catarina

Kavčič - Arneodo

Davisov pokal: V Mariboru odločitev v nedeljo
Žemlja in Kavčič izgubila z Monačanoma
Davisov pokal: V Mariboru odločitev v nedeljo
Žemlja in Kavčič izgubila z Monačanoma