Angelique Kerber se je vrnila po zaostanku z 1:4 v odločilnem nizu. Foto: EPA
Angelique Kerber se je vrnila po zaostanku z 1:4 v odločilnem nizu. Foto: EPA
Anna Schmiedlova
Anna Schmiedlova se je veselila prve turnirske zmage letos. Foto: EPA

Kavčič je prvi niz dobil po podaljšani igri (7:5), v drugem pa je tekmec izenačil. Tudi odločilni tretji niz je bolje začel Izraelec in povedel s 4:1. Kavčič je dobil naslednji dve igri, zaključek pa je ponovno pripadel drugemu nosilcu, ki je turnir osvojil po uri in 50 minutah.

Kolarjeva na glavnem turnirju v Bogoti
Nastja Kolar se je prebila na glavni del teniškega turnirja WTA v Bogoti. V odločilni tekmi kvalifikacij je 20-letna Slovenka, 235. na lestvici WTA, po dobri uri in pol ugnala 60 mest višje uvrščeno in dve leti starejšo Romunko Ano Bogdan s 7:5 in 6:3.

V prvem krogu je Kolarjeva s 4:6, 6:4 in 6:3 premagala Avstralko Arino Rodionovo. Manj uspešna je bila Tadeja Majerič. S 3:6 in 2:6 je morala priznati premoč prvi nosilki kvalifikacij Američanki Sachii Vickery.
Velika vrnitev Kerberjeve v odločilnem nizu
Angelique Kerber je v napetem finalu v Charlestonu premagala domačinko Madison Keys s 6:2, 4:6 in 7:5. V odločilnem nizu je zaostajala že z 1:4, potem pa je Nemka dosegla četrto turnirsko zmago v karieri, a prvo v zadnjih dveh letih. Postala pa je tudi četrta Nemka z zmago v Charlestonu po Steffi Graf, Sabine Lisicki in lanski zmagovalki Andrei Petković.

Prva turnirska zmaga Schmiedlove
Anna Schmiedlova je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Katovicah. V finalu je odpravila tretjepostavljeno Italijanko Camilo Giorgi s 6:4 in 6:3. Za 20-letno Slovakinjo je to prva turnirska zmaga v karieri. Uspehu je bila blizu že lani, ko se je uvrstila v finale turnirja v Rio de Janeiru, kjer pa je morala priznati premoč Italijanki Sari Errani.

Hingisova in Mirza blestita v igri dvojic
Nekdanja švicarska zvezdnica in številka ena ženskega tenisa Martina Hingis se je v paru z Indijko Sonio Mirzo v tretjem nastopu veselila tretje turnirske zmage. Dvojica je v Charlestonu v finalu premagala avstralsko-hrvaško navezo Casey Dellacqua/Darija Jurak s 6:0 in 6:4. 34-letna Hingisova je v paru z Mirzo zmagala že v Indian Wellsu in Miamiju, njen današnji uspeh pa je bil že 44. turnirski v igri dvojic. Prihodnji teden bo Hingisova s Švico zaigrala tudi v Pokalu Fed proti Poljski.

Kližan dvignil pokal v Casablanci
Martin Kližan je dobil turnir ATP v Casablanci. V finalu je Slovak s 6:2 in 6:2 premagal Španca Daniela Gimena - Traverja in si priboril tretjo turnirsko zmago po St. Peterburgu 2012 in Münchnu 2014. Dvoboj je trajal uro in 15 minut.


CASABLANCA (M), finale
(494.310 evrov, pesek)

KLIŽAN (SLK/2) - GIMENO TRAVER (ŠPA)
6:2, 6:2



CHARLESTON (Ž), finale
(731.000 am. dolarjev, pesek)

KERBER (NEM/5) - KEYS (ZDA/7)
6:2, 4:6, 7:5



KATOVICE (Ž), finale
(250.000 am. dolarjev, trda podlaga)

SCHMIEDLOVA (SLK/8) - GIORGI (ITA/3)
6:4, 6:3