Blaž Kavčič je ves teden v Ljubljani igral poškodovan in s pomočjo protibolečinskih tablet. V finalu je po končanem drugem nizu zaprosil za pomoč fizioterapevta. Na roko mu je šla tudi prekinitev zaradi dežja. Foto: Bojan Matevžič
Blaž Kavčič je ves teden v Ljubljani igral poškodovan in s pomočjo protibolečinskih tablet. V finalu je po končanem drugem nizu zaprosil za pomoč fizioterapevta. Na roko mu je šla tudi prekinitev zaradi dežja. Foto: Bojan Matevžič
Blaž Kavčič
Za Kavčičem je sanjski mesec. Osvojil je tri turnirje in v Davisovem pokalu Sloveniji priigral odločilno točko v dvoboju z Litvo. Foto: Bojan Matevžič
Polona Hercog
Polona Hercog odlično nastopa v Aziji. Foto: EPA
Kavčičev sijajni september
Kavčiču turnir v Šiški

23-letni Ljubljančan je v finalu po ogorčenem boju s 6:2, 4:6 in 7:5 odpravil 19-letnega Belgijca Davida Goffina. Dvoboj proti 297. igralcu z lestvice ATP, ki je bil zaradi dežja s sobote prestavljen na nedeljo, so tudi danes zmotile padavine pri vodstvu Kavčiča v zadnjem nizu s 4:1. Finale je tako skupaj trajal pet ur. Slovenec je v Ljubljani oddal le en niz.
Veliko preobratov
Pred polnimi tribunami je Kavčič v prvem nizu tekmecu dvakrat odvzel servis. Tudi v drugem nizu je povedel že s 4:2, imel žogo za vodstvo s 5:2, a jo je Goffin rešil in na svoj servis znižal na 3:4. Kavčič je nato serviral, naredil dve dvojni napaki in Goffin je izenačil na 4:4, nato pa še osvojil drugi niz.
Po prekinitvi v tretjem nizu je Belgijec hitro izenačil na 4:4, potem sta igralca dobila vsak svoj servis, pri vodstvu s 5:4 pa je imel Kavčič že zaključno žogo, a je ni izkoristil. V 12. igri je izgubljeno vrnil z odvzemom servisa in dvignil roke v znak zmagoslavja.

Kljub poškodbi se ni predal
"Za mano je zelo težak dvoboj, s kupom preobratov v igri. Začel sem odlično, mislim, da tekmec v prvem nizu na moj servis ni imel nobene možnosti. Na njegov servis sem skušal ves čas izvajati pritisk, kar se mi je v uvodnem nizu obrestovalo. V drugem nizu je moja igra takoj začela nekoliko padati, vendar se sprva rezultatsko to še ni poznalo. Pri 3:2 pa sem začutil velike bolečine v nogi zaradi poškodbe živca in imel sem velike težave z gibanjem po igrišču. Belgijec je znal to dobro izkoristiti in prišel je do niza, ki si ga je tako želel, sam sem bil pa spet na začetku. Fizioterapevt je opravil odlično delo, da sem šel v uvodnih igrah tretjega niza spet lahko "na polno". Zelo sem se zbral še za zadnji dve igri; najprej sem odlično odserviral za 6:5, nato pa odigral čvrsto in ga prisilil v napake," je finale ocenil Kavčič, ki je postal prvi slovenski zmagovalec Odprtega prvenstva Ljubljane.
Spet blizu najboljši stoterici
Konec avgusta je osvojil turnir v Uzbekistanu, septembra pa je slavil še na Reki. Z novim uspehom se bo na lestvici ATP spet približal elitni stoterici. Pred ljubljanskim turnirjem je bil na 120. mestu.

Hercogova slavila med dvojicami
Polona Hercog
je z Nemko Julio Görges v konkurenci dvojic osvojila turnir WTA v Seulu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Hercogova in Görgesova sta v finalu s 6:3 in 6:4 ugnali Južnoafričanko Natalie Grandin in Slovakinjo Vladimiro Uhlirovo. Mariborčanka se zdaj seli na močan turnir v Tokio (2 milijona dolarjev), kjer bo v prvem krogu njena nasprotnica Francozinja Rezaieva.

METZ
(450.000 evrov, trda podlaga)

Finale:
SIMON (FRA/8) - ZVEREV (NEM)
6:3, 6:2

BUKAREŠTA
(420.000 evrov, pesek)

Finale:
CHELA (ARG/4) - ANDUJAR (ŠPA)
7:5, 6:1

SEUL
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
KLEJBANOVA (RUS/8) - ZAKOPALOVA (ČEŠ)
6:1, 6:3
21-letna Alisa Klejbanova je osvojila drugi WTA-turnir. Na začetku leta je slavila tudi v Kuala Lumpurju.

Dvojice, finale:
HERCOG/ GÖRGES (SLO/NEM) - GRANDIN/UHLIROVA (JAR/SLK)
6:3, 6:4

TAŠKENT
(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
KUDRJAVCEVA (RUS) - VESNINA (RUS/4)
6:4, 6:4
To je prvi naslov na turnirjih serije WTA za 22-letno Alo Kudrjavcevo.

Kavčičev sijajni september
Kavčiču turnir v Šiški