Blaž Kavčič je na neverjeten način ostal brez četrtfinala v Umagu. Foto: EPA
Blaž Kavčič je na neverjeten način ostal brez četrtfinala v Umagu. Foto: EPA
Wayne Odesnik
Wayne Odesnik je v ključnih trenutkih prikazal najboljši tenis. Foto: EPA

V uvodnem nizu je najboljši slovenski igralec prevzel pobudo po izidu 3:3, v sedmi in deveti igri mu je uspel brejk. V drugem nizu je Američan povedel s 3:2, potem ko mu je v peti igri uspel odvzem servisa. Kavčič se je vrnil v deseti igri in izid izenačil na 5:5, a nato v enajsti igri znova izgubil servis in Odesnik je po skoraj dveh urah izsilil odločilen niz.

Neverjetna vrnitev Odesnika
Kavčič je sijajno začel tretji niz, hitro je povedel s 3:0. Odesnik je slabo serviral in v šesti igri znova izgubil začetni udarec. Kavčič je vodil že s 5:1 in vse je kazalo na njegovo gladko zmago, potem pa se je Američan vrnil ter z brejkom v sedmi in deveti igri izsilil podaljšano igro, ki jo je dobil s 7:3.
Čilić oddal le pet iger
O izenačenosti dvoboja govori tudi podatek o osvojenih točkah (108:108). Kavčič je serviral tri ase in naredil tudi tri dvojne napake. Odesnik, ki je naredil kar sedem dvojnih napak, se bo v petkovem četrtfinalu pomeril z Marinom Čilićem. Hrvat, ki je lani izgubil v finalu, je v popoldanskem dvoboju na osrednjem igrišču ugnal Nemca Daniela Brandsa s 6:3 in 6:2.

UMAG, osmina finala, tabela
(358.425 evrov, pesek)

VERDASCO (ŠPA/1) - GULBIS (LAT)

KUZNECOV (RUS) - PAVIĆ (HRV)

GRANOLLERS (ŠPA/4) - STARACE (ITA)
6:4, 3:6, 6:3
BACHINGER (NEM) - KLIŽAN (SLK/7)
6:0, 2:6, 6:4
BERLOCQ (ARG/5) - TRUNGELLITI (ARG)

FOGNINI (ITA) - DOLGOPOLOV (UKR/3)

ODESNIK (ZDA) - KAVČIČ (SLO)
3:6, 7:5, 7:6 (3)
ČILIĆ (HRV/2) - BRANDS (NEM)
6:3, 6:2