Blaž Kavčič bo moral izpustiti tudi dvoboj Davisovega pokala proti Izraelu, ki bo aprila v Portorožu:
Blaž Kavčič bo moral izpustiti tudi dvoboj Davisovega pokala proti Izraelu, ki bo aprila v Portorožu: "Pred nekaj tedni smo dosegli pomembno zmago proti Portugalski in resnično se nam je pokazala zgodovinska priložnost za uvrstitev v play off. Komaj sem čakal, da ponovno pustim srce na igrišču, saj je nastopanje za reprezentanco vedno nekaj najlepšega." Foto: TZS

Bolečina, ki se je pojavila februarja na turnirju v Dubaju, kljub številnim terapijam in drugim ukrepom ni izginila, zato se je Ljubljančan odločil za operacijo.

Nič ni pomagalo
"Žal sem ostal brez alternative. Nič, kar smo naredili, ni pomagalo. Dva tedna smo poskušali bolečino omejiti z različnimi osteopatskimi in fizioterapevtskimi terapijami ter injekcijami, pa ni bilo boljše. Dolgo sem upal, da se lahko operaciji izognem, da bo bolečina izginila, saj je rehabilitacija po operaciji predolga, vendar zdaj žal nimam več izbire," je dejal Kavčič.

Imel občutek, da igra najboljši tenis v življenju
Kavčič je zelo razočaran, saj je bil v letošnji sezoni v zelo dobri formi: "Sem zelo razočaran. Nekaj časa se nikakor nisem mogel sprijazniti z usodo, da te lahko takšna nenavadna poškodba, kateri nobeden ne najde resničnega vzroka, vrže iz tira in ti zaznamuje sezono, v kateri imaš občutek, da je končno steklo. Zadnje čase sem res čutil, da sem v formi, vsakič sem komaj čakal naslednjo tekmo in imel občutek, da igram najboljši tenis v življenju."

V kvalifikacije Roland Garrosa in Wimbledona
Kavčič še išče najboljšo možnost za operacijo in čimprejšnji termin. Je pa že jasno, da bo rehabilitacija trajala nekaj tednov, kar pomeni, da bo padel po lestvici ATP. Tako bo moral prvič po letu 2009 v kvalifikacije Roland Garrosa in Wimbledona.