Kim Clijsters je naslov spet proslavljala s svojo hčerjo. Foto: Reuters
Kim Clijsters je naslov spet proslavljala s svojo hčerjo. Foto: Reuters
Kim tretjič slavila v New Yorku

Druga nosilka je povsem prevladala in naredila le 15 nevsiljenih napak. Tako neizenačenega finala Flushing Meadows ni videl že od leta 1976, ko je bila razred zase Chris Evert. Clijstersova je niz zmag na Odprtem prvenstvu ZDA podaljšala na 21. Po zmagi 2005 namreč na naslednjih treh tekmovanjih ni nastopila, nato pa je lani in letos spet odpravila vse tekmice.

Analiza je dala pravi rezultat
Zvonarjova je po Wimbledonu spet igrala v finalu turnirja za grand slam, vendar mora še počakati na končni uspeh. Prav poraz v četrtfinalu Wimbledona je bil tisti, ki je zelo skelel Clijstersovo: "To je bilo eno največjih razočaranj v karieri!" Tekmeci sta se po Wimbledonu spet srečali avgusta v Montrealu in spet je bila uspešnejša Zvonarjeva. Belgijka je zato pred finalom naredila temeljito analizo in skovala pravo taktiko.

Fizična in psihična utrujenost
Neverjetno, kako nebogljena je bila Rusinja! Niti senca igralke, ki je dan prej izločila prvo nosilko Caroline Wozniacki. Osvojila je le 31 točk, svoje frustracije pa izživljala nad loparjem. "Ko sem zlomila lopar, nisem mogla verjeti, da sem tako počasna. V prejšnjih dvobojih sem lahko ujela vse žoge, danes ne. Občutek imam, da sem vsak dan na igrišču, in to je zahtevno ne le fizično, ampak tudi psihično!" Zvonarjeva je na US Opnu igrala tudi med dvojicami, verjetno pa na naslednjih velikih turnirjih tega ne bo več počela.

Kim tretjič slavila v New Yorku