David Ferrer je v četrtfinalu in polfinalu oddal le tri igre. Foto: EPA
David Ferrer je v četrtfinalu in polfinalu oddal le tri igre. Foto: EPA

Prvi nosilec Ferrer je v sijajni formi, v polfinalu je premagal domačina Alexandra Zvereva s 6:0 in 6:1. Španec je tudi v četrtfinalu oddal le dve igri, rojaka Pabla Andujarja je odpravil s 6:0 in 6:2. Mayer je v drugem polfinalu izločil Nemca Philippa Kohlschreiberja s 7:5 in 6:4.

V finalu turnirja WTA v Bastadu bosta igrali Chanelle Scheepers in Mona Barthel. Južnoafričanka je v polfinalu premagala Slovakinjo Jano Cepelovo s 7:5 in 6:2, Nemka pa je bila boljša od Španke Silvie Soler Espinose s 6:2, 4:6, in 7:5.

Za 20-letno Scheepersovo (91. na lestvici WTA) bo to drugi nastop v finalih turnirjev WTA, trideset mest višje uvrščena Nemka pa bo v svojem četrtem finalu naskakovala tretjo lovoriko (Hobart 2012 in Pariz 2013). Zmagovalka bo na prestolu zamenjala Američanko Sereno Williams, ki je zmagala lani, predtem pa je turnir v Bastadu dvakrat zapored osvojila Polona Hercog. Mariborčanka je tokrat izpadla že v prvem krogu proti Nemki Dinah Pfizenmaier.

Klepačeva in Torro Florjeva v finalu
Andreja Klepač se je v paru s Španko Mario Tereso Torro Flor uvrstila v finale v Bastadu. Klepačeva, ki je prejšnji konec tedna izgubila v finalu v Bad Gasteinu, se bo v nedeljo potegovala za drugi naslov WTA v karieri. Primorsko-španska naveza je v polfinalu premagala domačinki Johanno Larsson in Rebecco Petterson s 6:2 in 6:4, v finalu pa se bo srečala z Britankama Jocelyn Rae in Anno Smith.

HAMBURG, polfinale
(1.322.150 evrov, pesek)

FERRER (ŠPA/1) - ZVEREV (NEM)
6:0, 6:1

MAYER (ARG)
- KOHLSCHREIBER (NEM/7)
7:5, 6:4


BASTAD, polfinale
(250.000 am. dolarjev, pesek)

SCHEEPERS (JAR) - CEPELOVA (SLK)
7:5, 6:2

BARTHEL (NEM) - SOLER ESPINOSA (JAR)
6:2, 4:6, 7:5

Dvojice, polfinale:
KLEPAČ/ TORRO FLOR (SLO/ŠPA) - LARSSON/PETERSON (ŠVE)
6:2, 6:4

Finale:
KLEPAČ/ TORRO FLOR (SLO/ŠPA) - RAE/SMITH (VB)