Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez že dve leti uspešno sodelujeta. Foto: TZS
Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez že dve leti uspešno sodelujeta. Foto: TZS

Zmaga na turnirju na Mallorci je za Koprčanko šesta v karieri. Poleg slavja na Balearih sta skupaj zmogli še tri finalne uvrstitve (Brisbane, Doha, Charlestone) ter številne uvrstitve v polfinale in četrtfinale, tako na turnirjih za grand slam kot turnirjih serije Premier Mandatory. Celotna ekipa v Singapur odpotuje v četrtek.

"Zelo sem vesela, da sva se z Mario že drugič zapored uvrstili na zaključni turnir sezone v Singapur, kjer se pomeri osem najboljših dvojic na svetu. Čeprav sem v zadnjem delu sezone igrala z bolečino v komolcu, so naju nepretrgani rezultati pripeljali do finala. Z Mario se zelo dobro razumeva, kar se zagotovo pozna pri najini igri. Dejali sva, da bova živeli za zaključni turnir. Rehabilitacija komolca poteka v redu in skladno s pričakovanji, na turnirju pa bova naredili vse, da bova na dan prve tekme odlično pripravljeni," je pojasnil Klepačeva.

Trener Primož Starčič je dodal: "Letošnja sezona se je začela zelo dobro. V uvodnih treh mesecih trije finali. Ponosen sem na njiju, tudi zato, ker sta na Roland Garrosu v osmini finala premagali sestri Williams. Ko si na zaključnem turnirju WTA, ti je dana priložnost, da lahko narediš nekaj velikega, nekaj odmevnega. Vse bomo naredili, da bosta v danem trenutku sposobni odigrati najboljšo tekmo v karieri. Prepričan sem, da v Singapurju lahko naredimo nekaj velikega."

Zadnje mesto za zaključni turnir v Singapurju Pliškovi
Po ukrajinski igralki Elini Svitolini si je mesto na zaključnem turnirju sezone v Singapurju danes zagotovila še Čehinja Karolina Pliškova. Svitolina se je nanj uvrstila po porazu Pliškove na turnirju v Moskvi, Čehinja pa po izpadu Nizozemke Kiki Bertens nekaj ur za tem.

S tem je znanih vseh osem udeleženk zaključnega turnirja WTA. Poleg že omenjenih igralk bodo na njem nastopile še Romunka Simona Halep, Nemka Angelique Kerber, Japonka Naomi Osaka, Čehinja Petra Kvitova, Danka Caroline Wozniacki in Američanka Sloane Stephens.