Petra Kvitova je po zmagi v Wimbledonu v odlični formi tudi na trdi podlagi in je ena izmed favoritinj za zmago na US Opnu. Foto: EPA
Petra Kvitova je po zmagi v Wimbledonu v odlični formi tudi na trdi podlagi in je ena izmed favoritinj za zmago na US Opnu. Foto: EPA

Klepačeva je skupaj s špansko partnerko v finalu premagala novozelandsko-špansko kombinacijo Marina Erakovic/Arantxa Parra Santonja s 7:5, 4:6 in 10:7. Dvoboj je trajal uro in 35 minut.

V prvem nizu sta tekmici vodili že s 5:3, a sta se Slovenka in Španka pobrali in osvojili štiri igre zaporedoma. Drugi niz sta osvojili tekmici, o zmagovalkah dvoboja pa je nato odločala podaljšana igra do desete točke.

Na poti do naslova je slovensko-španska naveza v prvem krogu izločila drugi nosilki, Katarino Srebotnik in Čehinjo Kveto Peschke. Klepačeva je lani slavila že v Bad Gasteinu z Romunko Sorano Cirsteo, letos pa je s Španko Mario Tereso Torro Flor osvojila Bastad.

Rosol zmagal v Winston-Salemu
Lukaš Rosol je v finalu turnirja v Winston-Salemu premagal Poljaka Jerzyja Janowicza s 3:6, 7:6 in 7:5. Čeh je za drugo turnirsko zmago, prvo je slavil lani v Bukarešti, dobil 60.623 evrov nagrade. Janowicz, ki je pred tem v finalu igral le še v Parizu pred dvema letoma, ko je izgubil proti Davidu Ferrerju, je izpustil priložnost, da postane prvi Poljak s turnirsko zmago po Wojteku Fibaku, ki je leta 1982 zmagal v Chicagu.

NEW HAVEN (Ž), finale
(710.000 am. dolarjev, trda podlaga)

KVITOVA (ČEŠ/2) - RYBARIKOVA (SLK)
6:4, 6:2

Polfinale:
RYBARIKOVA (SLK) - GIORGI (ITA)
6:2, 6:4

KVITOVA (ČEŠ/2) - STOSUR (AVS)
6:3, 6:1

Dvojice, finale:
KLEPAČ/SOLER-ESPINOSA (SLO/ŠPA) - ERAKOVIC/PARRA SANTONJA (NZL/ŠPA)
7:5, 4:6, 10:7


WINSTON SALEM (M), finale
(683.705 am. dolarjev, trda podlaga)

ROSOL (ČEŠ/7) - JANOWICZ (POL)
3:6, 7:6 (3), 7:5