Andy Murray in Amelie Mauresmo sta tudi na prosto nedeljo trenirala. Foto: EPA
Andy Murray in Amelie Mauresmo sta tudi na prosto nedeljo trenirala. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal se je po treningu preoblekel in številne navijačice so prišle na svoj račun. Foto: EPA
Alize Cornet
Alize Cornet je pripravila največje presenečenje prvega tedna. Foto: EPA
Sabine Lisicki
Sabine Lisicki je po zelo slabi sezoni znova zablestela na Church Roadu. Foto: EPA
Presenetljivo slovo Serene Williams

Dež v soboto je precej premešal ponedeljkov spored, saj bo treba odigrati še tri dvoboje tretjega kroga, kar bo precej vplivalo na nadaljnji spored. Organizatorji niso razmišljali o igranju na prvo nedeljo, kar se je zgodilo le v letih 1991, 1997 in 2004, ko je v prvem tednu več dni skupaj deževalo.

Po izpadu Serene ženski turnir popolnoma odprt
Prva favoritinja ženskega turnirja Serena Williams je presenetljivo izpadla proti Alize Cornet. Francozinja se bo v prvem dvoboju na osrednjem igrišču v ponedeljek ob 14.00 srečala z Eugenie Bouchard.
Marija Šarapova je v uvodnem tednu turnirja oddala le sedem iger, zdaj pa se je izognila še Sereni, Američanka je bila vedno trn v peti sibirske lepotice. Že na Roland Garrosu sta bili v istem delu žreba, potem pa je Garbine Muguruza šokirala Sereno in Šarapova je drugič dvignila pokal Suzanne Lenglen. Na Church Roadu se je zmage veselila pred desetimi leti, ko je imela le 17 let. Šarapovo čaka prvi test v ponedeljek, Nemka Angelique Kerber je v zelo dobri formi.

Lisickijeva znova v sijajni formi
Sabine Lisicki v All England Clubu vedno igra svoj najboljši tenis. Lani se je prebila v finale, nato eno leto igrala pod pričakovanji, ta teden pa je znova navdušila. Proti Ani Ivanović je dobila uvodni niz s 6:4, pri izidu 1:1 pa je bil dvoboj zaradi teme prekinjen, čeprav je Nemka želela nadaljevati. V ponedeljek ob 14.00 na igrišču številka ena se bo dvoboj nadaljeval.

Prva četrtfinalistka je Čehinja Lucie Šafarova, ki je s 6:0 in 6:2 ugnala rojakinjo Terezo Smitkovo. Prvič so med 16 najboljšimi kar štiri Čehinje. Šafarova je za zmago potrebovala 48 minut in razblinila upanje Smitkove, da bi kot najnižje postavljena teniška igralka prišla v četrtfinale. Smitkova je na lestvici trenutno 175.

Murray melje vse pred seboj
V uvodnem tednu Wimbledona je blestel tudi Andy Murray, ki se na sveti travi zares počuti domače. Proti Davidu Goffinu, Blažu Roli in Robertu Bautisti Agutu je oddal le 19 iger. Pred dvema letoma je igral v finalu in zmagal na olimpijskih igrah, lani pa je končal 77-letno sušo Britancev. Ljubljenec občinstva se bo v ponedeljek na osrednjem igrišču pomeril s Kevinom Andersenom. Južnoafričan je v prvih treh dvobojih serviral kar 63 asov.

"V prvem tednu res nisem porabil veliko energije. Proti Andersonu me čaka težko delo, saj ima izjemno močne servise. To je njegova najboljša sezona," je poudaril Murray.

Tsonga bo izzval "Noleta"
Novak Đoković je v petek padel na levo ramo, po masaži fizioterapevta pa je nadaljeval in izločil Gillesa Simona. V ponedeljek Srba čaka Jo Wilfried Tsonga.

"Rafa" in Roger na igrišče šele v torek
Rafael Nadal je prvič v treh letih preživel prvi teden Wimbledona, v vseh treh obračunih je izgubil prvi niz, potem pa sijajno nadaljeval. V osmini finala se bo pomeril z Nickom Kyrgiosom.

19-letni Avstralec je odlično unovčil povabilo organizatorja. "Nikoli si nisem mislil, da se bom pomeril z Nadalom v osmini finala pri 19 letih. Mislim sem, da bom potreboval leta izkušenj na turneji ATP za tako veliko dosežek," je bil navdušen Kyrgios.

Dvoboj bo na sporedu v torek, prav tako tudi dvoboj Tommyja Robreda in Rogerja Federerja. Španec je Švicarja s 3:0 odpravil v osmini finala lanskega OP-ja ZDA. Vsi dvoboji osmine finala v spodnji polovici žreba bodo v torek, četrtfinale pa sledi v sredo.

WIMBLEDON (M), osmina finala, tabela
(9.600.000 britanskih funtov, trava)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TSONGA (FRA/14)
ponedeljek, osrednje igrišče, 3. dvoboj
ČILIĆ (HRV/26) - CHARDY (FRA)
ponedeljek, igrišče številka 18, 2. dvoboj
MURRAY (VB/3) - ANDERSON (JAR/20)
ponedeljek, osrednje igrišče, 2. dvoboj
DIMITROV (BLG/11) - MAYER (ARG)
ponedeljek, igrišče številka 1, 2. dvoboj
WAWRINKA (ŠVI/5) - ISNER (ZDA/9)/LOPEZ (ŠPA/19)

FEDERER (ŠVI/4) - ROBREDO (ŠPA/23)

RAONIĆ (KAN/8) - NIŠIKORI (JAP/10)

NADAL (ŠPA/2) - KYRGIOS (AVS)




Osmina finala (Ž), tabela
(9.600.000 britanskih funtov, trava)

BOUCHARD (KAN/13) - CORNET (FRA/25)
ponedeljek, osrednje igrišče, 1. dvoboj
ŠARAPOVA (RUS/5) - KERBER (NEM/9)
ponedeljek, igrišče številka 1, 3. dvoboj
HALEP (ROM/3) - DIJAS (KAZ)

IVANOVIĆ (SRB/11)/LISICKI (NEM/18) - ŠVEDOVA (KAZ)

ŠAFAROVA (ČEŠ/23) - SMITKOVA (ČEŠ)
6:0, 6:2
A. RADWANSKA (POL/4) - MAKAROVA (RUS/22)
ponedeljek, igrišče številka 3, 2. dvoboj
KVITOVA (ČEŠ/6) - PENG (KIT)
ponedeljek, igrišče številka 2, 2. dvoboj
WOZNIACKI (DAN/16) - ZAHLAVOVA STRYCOVA (ČEŠ)
6:2, 7:5

Presenetljivo slovo Serene Williams