Grigor Dimitrov je teden dni pred začetkom zadnjega grand slama sezone v New Yorku v odlični formi. Foto: Reuters
Grigor Dimitrov je teden dni pred začetkom zadnjega grand slama sezone v New Yorku v odlični formi. Foto: Reuters
Grigor Dimitrov
Dimitrov je odlično serviral v Cincinnatiju. Ves teden je izgubil eno igro na svoj servis. Foto: EPA
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza se je po slabem začetku sezone prebudila. Osvojila je drugi turnir v letošnji sezoni, oba pa sta res prestižna. Foto: Reuters
Simona Halep
Simona Halep je znova razočarala na finalnem obračunu. Romunko so že večkrat izdali živci. V finalu Roland Garrosa je imela lovoriko že na dosegu roke, a je neverjetno popustila, kar je unovčila Jelena Ostapenko. Foto: Reuters
Dimitrov v Cincinnatiju osvojil prvi masters v karieri

Bolgar, ki je odlično začel sezono, je popustil na pesku in na travi, na ameriški turneji na trdi podlagi pa je znova v odlični formi. Na celotnem turnirju je izgubil le eno igro na svoj servis.

V prvem nizu je Avstralec izgubil začetni udarec v šesti igri. Dimitrov je rešil eno priložnost za brejk v sedmi igri in nato povišal na 5:2. Zanesljivo je nato zaključil niz po 35 minutah.

V drugem nizu je bil Kyrgios bližje uspehu. Odločilna je bila enajsta igra, ko je naredil dvojno napako in nato še poslal forhend v avt. V ključnih trenutkih je poklonil preveč točk in Bolgar je brez pretiranega napora prišel do odvzema servisa. V 12. igri je brez težav potrdil zmago.
"Zelo rad igram v Cincinnatiju. To je eden mojih najljubših turnirjev," je poudaril 26-letni Bolgar, ki je letos osvojil že turnirja v Brisbanu in Sofiji.

Finale je trajal uro in 25 minut, Kyrgios je naredil kar 31 neizsiljenih napak, Dimitrov pa 17. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 67:52.

Muguruza v 56 minutah razblinila sanje Halepove o številki ena
V finalu turnirja serije Premier je Garbine Muguruza odpravila Simono Halep s 6:1 in 6:0 in s tem preprečila Romunki skok na prvo mesto lestvice WTA. Obračun je trajal le 56 minut.

23-letna Španka, ki je v velikem slogu osvojila Wimbledon sredi julija, je odlično formo prenesla tudi na ameriško turnejo na trdi podlagi. S tako igro bo tudi glavna favoritinja za Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, ki se začenja 28. avgusta.

Halepova je edino igro na celotnem obračunu dobila v četrti igri prvega niza, ko je znižala na 3:1. V šesti igri je znova izgubila začetni udarec in Muguruza je zlahka osvojila prvi niz. Zgodba se je nadaljevala tudi v drugem nizu, ko je Španka ekspresno povedla s 3:0. Tudi v maratonski četrti igri Halepova ni unovčila dveh priložnosti za brejk in s tem vrnitev v obračun. Trener Darren Cahill je le nemočno zmigoval z glavo, ko so se neizsiljene napake kar vrstile. Razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 58:28.
"Vem, da je to zate zdaj zelo slab trenutek. Toda želim ti čestitati, za teboj je zelo dober turnir. Kar malo slabo se počutim, s pokalom v roki, toda želela sem zmagati. Zdaj bi kar zamenjala. Toda kaj naj naredim?" se je opravičevala Španka.

Španka v osmini finala rešila tri zaključne žoge
Muguruza je imela največ dela v osmini finala, ko je izločila Madison Keys s 6:4, 3:6 in 7:6 po dveh urah in 20 minutah. Američanka je imela v odločilnem nizu tri zaključne žoge v 12. igri. Španka je izsilila podaljšano igro, ki jo je dobila s 7:3. Dobila je silovit zalet, nato pa ugnala še Rusinjo Svetlano Kuznecovo in prvo igralko sveta Karolino Pliškovo.
Halepova ostaja na drugem mestu na lestvici WTA, za vodilno Pliškovo zaostaja le pet točk.

Finale (M):
DIMITROV (BLG/7) - KYRGIOS (AVS)
6:3, 7:5


Finale (Ž):
MUGURUZA (ŠPA/4) - HALEP (ROM/2)
6:1, 6:0

Dimitrov v Cincinnatiju osvojil prvi masters v karieri