Andy Murray je po prikazanem v letošnjem poletju glavni favorit za zmago v New Yorku. Foto: EPA
Andy Murray je po prikazanem v letošnjem poletju glavni favorit za zmago v New Yorku. Foto: EPA
Andy Murray
Škot ni bil preveč potrt po nedeljskem porazu. Foto: EPA

29-letni Škot je nanizal kar 22 zmag zapored, take serije ni imel nikoli prej v karieri. Dobil je turnirje v Queen's Clubu, Wimbledonu in v Riu, kjer je ubranil olimpijsko zlato. V finalu mastersa v Cincinnatiju je bil z odličnimi servisi in številnimi "winnerji" boljši Marin Čilić s 6:4 in 7:5.

"Zelo sem ponosen na predstave v preteklem tednu. Nikakor nisem pričakoval, da se bom brez izgubljenega niza prebil do finala, potem ko sem odigral štiriurni maraton v olimpijskem finalu. Zdaj vsekakor potrebujem nekaj počitka pred začetkom odprtega prvenstva ZDA," po prvem porazu po 5. juniju ni bil preveč razočaran Murray.

Čutil je bolečine v ramenu
"V Cincinnatiju sem začutil bolečine v ramenu. Fizioterapevt me je pregledal in ugotovil, da gre le za utrujenost po velikem številu odigranih dvobojev v zadnjih dveh tednih. Malce sem se bal, da bi se stanje lahko poslabšalo pred začetkom grand slama v New Yorku. Odločil sem se, da skušam dobiti nekaj dvobojev in nato sem se uvrstil celo do finala," je pojasnil Škot, ki je pred štirimi leti v New Yorku v finalu ugnal velikega tekmeca Novaka Đokovića s 7:6, 7:5, 2:6, 3:6 in 6:2.

Letos je moral Murray priznati premoč prvemu igralcu sveta v Melbournu in tudi na Roland Garrosu, nato pa je Srb presenetljivo izpadel v 3. krogu Wimbledona proti Samu Querreyju in pot do druga zmage na Church Roadu je bila odprta za Murrayja. Juan Martin del Potro je izločil Đokovića v Riu že v uvodnem krogu, v finalu pa je nato Škot v štirih nizih premagal Argentinca.

Zelo se veseli grand slama v New Yorku
"Mislim, da igram najboljši tenis v karieri. V prejšnjih letih nisem bil niti približano na tako visoki ravni. Letos sem igral že v sedmih finalih, zmagal sem v Wimbledonu in na olimpijskih igrah. Res se dobro sliši in tudi teden v Cincinnatiju je bil kljub finalnemu porazu zelo uspešen. Zelo se že veselim začetka v Flushing Meadowsu," je optimističen drugi igralec sveta, ki za Đokovićem zaostaja 5.500 točk, a do konca sezone Srb brani še 5.800 točk (lani je zmagal v New Yorku, Pekingu, Šanghaju, Parizu in na zaključnem turnirju sezone v Londonu).