Andy Murray si želi na vrh lestvice ATP. Foto: Reuters
Andy Murray si želi na vrh lestvice ATP. Foto: Reuters
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki je slavila v treh nizih. Foto: Reuters
Murray tretjič zmagal v Šanghaju

Škot je imel največ dela v prvem nizu, kjer je sicer pri 5:4 že serviral za niz, a se je Španec nekako še rešil, v podaljšani igri pa Murray tekmecu ni prepustil niti ene točke. Drugi niz je bil popolnoma enostranski, saj je Murray izgubil le še eno igro. 28-letni Španec je sploh prvič igral v finalu mastersov.

Murray se je s tem utrdil na 2. mestu lestvice ATP, zaostanek za vodilnim Novakom Đokovićem je tako zmanjšal na 915 točk.

Želi si na vrh, a je previden
"V zadnjih mesecih igram res dobro in ves čas napredujem. Moj cilj pred sezono ni bil, da se povzpnem na vrh lestvice, a očitno se bo kmalu odprla priložnost, 900 točk se res ne zdi veliko. A Novak bo gotovo še dobival tekme. Še vedno je najboljši igralec na svetu. V dvorani že dolgo ni izgubil dvoboja," ostaja previden Murray.

Wozniackijeva ujela pravo formo
Caroline Wozniacki
je dobila turnir v Hongkongu, kjer je ugnala Kristino Mladenovic s 6:1, 6:7 in 6:2. Danka turnirja ni dobila turnirja leto in pol, nato je niz prekinila v Tokiu konec septembra.
Cibulkova najboljša v Linzu
Dominika Cibulkova je dobila turnir WTA v Linzu. Drugopostavljena igralka na 250.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju v Avstriji je v velikem finalu ugnala Švicarko Viktorijo Golubic s 6:3 in 7:5. Za 27-letno Cibulkovo je to sedma zmaga na turnirjih WTA, pred tem je slavila v Moskvi, Carlsbadu, Stanfordu, Acapulcu, Katovicah in Eastbournu.

Šanghaj (M), finale
(7.655.640 am. dolarjev, trda podlaga)
MURRAY (VB/2) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/15)
7:6 (0), 6:1


Hongkong (Ž), finale
(250.000 am. dolarjev, trda podlaga)

WOZNIACKI (DAN/5)
- MLADENOVIC (FRA)
6:1, 6:7 (4), 6:2


Linz (Ž), finale
(250.000 evrov, trda podlaga)

CIBULKOVA (SLK/5) - GOLUBIC (ŠVI/8)
6:3, 7:5

Murray tretjič zmagal v Šanghaju