Andy Murray se je
Andy Murray se je "Noletu" vsaj malo oddolžil za polfinalni poraz na Odprtem prvenstvu Avstralije, kjer je klonil po skoraj petih urah. Foto: Reuters
Novak Đoković
Đoković je v zadnjem nizu po zaostanku s 5:3 izenačil na 5:5, a nato še četrtič izgubil servis. Foto: Reuters
Roger Federer
Roger Federer bo lovil peto zmago v Dubaju. Foto: EPA

Škot se bo v finalu srečal z Rogerjem Federerjem.

Po 2:2 je Murray dobil sedem iger zapored, kar mu je prineslo prvi niz in vodstvo s 3:0 v drugem. Pri 5:3 je Škot serviral za zmago, a je Srbu uspel edini brejk na tekmi, nato pa je še izenačil na 5:5. Toda kljub temu se je malo pozneje, po uri in 22 minutah finala veselil 24-letni Glasgowčan.

Srbski teniški igralec je štirikrat izgubil servis, medtem ko je Škot le enkrat oddal igro na svoj servis. Končno razmerje točk je bilo 59:47. Murray je tako v 12. medsebojnem obračunu še petič premagal Đokovića.
Velik povratek Federerja v podaljšani igri 2. niza
Roger Federer
je v drugem polfinalu premagal Juana Martina del Potra v dveh podaljšanih igrah. Oba tekmeca nista niti enkrat izgubila servisa. V prvi podaljšani igri je bil Švicar boljši s 7:5. V drugem nizu je imel Federer v tretji igri kar tri brejk žoge, a se je Argentinec rešil po zaostanku z 0/40. V "tie-breaku" je del Potro povedel kar s 6:2, potem pa je naredil preveč neizsiljenih napak in 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je nanizal šest točk zapored in se prebil v finale.
Kavčič v polfinalu Florianopolisa
Blaž Kavčič
je v četrtfinalu turnirja serije challenger v Florianopolisu z 2:6, 6:2 in 6:4 premagal Portugalca Gastaa Eliasa. Kavčič se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Hrvatom Nikolo Mektićem in Brazilcem Thiagom Alvesom. V polfinalu dvojic se bo skupaj s Hrvatom Antoniom Veićem pomeril z Brazilcema Ricardom Mellom in Juliom Silvo.

DUBAJ
(1.700.475 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
MURRAY (VB/3) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:2, 7:5

FEDERER (ŠVI/2) - DEL POTRO (ARG/5)
7:6 (5), 7:6 (6)

Četrtfinale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TIPSAREVIĆ (SRB/7)
6:1, 7:6
MURRAY (VB/3) - BERDYCH (ČEŠ/5)
6:3, 7:5
DEL POTRO (ARG/5) - TSONGA (FRA/4)
7:6, 6:2
FEDERER (ŠVI/2) - JUŽNI (RUS)
6:3, 6:4