Novak Đoković je pred četrtfinalom Pariza proti Čiliću od Wimbledona 2014 dobil 12 nizov zapored. Foto: Reuters
Novak Đoković je pred četrtfinalom Pariza proti Čiliću od Wimbledona 2014 dobil 12 nizov zapored. Foto: Reuters
Đoković obstal v četrtfinalu Pariza

Škot se je v polfinale prebil z zmago nad Čehom Tomašem Berdychom s 7:6 in 7:5. Srb bo imel v ponedeljek na novi lestvici ATP 10.780 točk, Murray pa bi ga z nastopom v finalu prehitel za le pet točk. Za to bo moral premagati Miloša Raonića, ki je bil s 6:2 in 7:6 boljši od Jo-Wilfrieda Tsongaja.

Đoković, ki je prvi igralec sveta od julija 2014, je na 15. medsebojnem dvoboju v karieri sploh prvič moral priznati premoč Čiliću. V drugem nizu je z odvzemom servisa povedel s 5:4, a je nato naredil dve dvojni napaki in sledilo je izenačenje. Pri zaostanku s 5:6 je še ubranil dve zaključni žogici Čilića za zmago, v podaljšani igri pa je klonil gladko s 7:2. Obračun je trajal uro in 45 minut. Hrvat je dosegel devet asov.
"Gotovo je danes igral bolje od mene in je zasluženo zmagal. Sam nisem bil na ravni, na kateri bi lahko bil. Bil sem v dobrem položaju, da bi izsilil tretji niz, a mi v pomembnih trenutkih ni uspelo," je povedal Đoković.
Ni dovolil, da bi ga izdala živčnost
Murray je proti Berdychu v podaljšani igri prvega niza, ki je trajala 16 minut, ubranil kar sedem zaključnih žogic (zaostajal je s 6:1) in nato izkoristil svojo prvo za vodstvo z 1:0. Tie-break se je končal z 11:9. V drugem nizu je pri vodstvu s 5:4 že serviral za zmago, toda Berdych je z brejkom izenačil. Sledil je nov odvzem servisa Murrayja (prvič mu je uspel že v uvodni igri), pri svojem servisu pa je nato izkoristil četrto zaključno žogico za končno slavje po dveh urah igre.
"Morda sem tik pred začetkom dvoboja čutil nekaj več živčnosti, toda ko se je vse skupaj začelo, nisem dovolil, da bi to vplivalo name. Vzdušje v polni dvorani je bilo izjemno. Moj cilj ni bil prvo mesto že letos, priložnost sem bolj videl na začetku prihodnjega leta. Če pa se bo zgodilo že ta teden, potem super," je dejal Murray.

Mednarodni turnir ATP serije 1.000
(4.300.755 evrov, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
ČILIĆ (HRV/9) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:4, 7:6 (2)

ISNER (ZDA) - SOCK (ZDA)
7:6 (6), 4:6, 6:4

RAONIĆ (KAN/4) - TSONGA (FRA/11)
6:2, 7:6 (4)

MURRAY (VB/2) - BERDYCH (ČEŠ/7)
7:6 (9), 7:5

Đoković obstal v četrtfinalu Pariza