Veselje Špancev ob dvigu cenjenega pokala. Foto: EPA
Veselje Špancev ob dvigu cenjenega pokala. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je velik španski junak. Foto: EPA
Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro se je Nadalu dobro upiral, a je moral na koncu vendarle priznati premoč. Foto: Reuters

Poleg Nadala so špansko ekipo sestavljali še David Ferrer, Fernando Verdasco in Feliciano Lopez.

Po prvem nizu preobrat Nadala
Pot Nadala do zmage pa je bila vse prej kot lahka. Del Potro je gladko dobil uvodni niz, v katerem je ljubljencu domačega občinstva oddal le eno igro. Dobro se je upiral tudi v drugem, ki je na koncu vendarle pripadel Nadalu. Ta je tekmecu v tretjem nizu vrnil za začetni neuspeh in po izidu s 6:1 povedel z 2:1.

Glasno občinstvo Špance popeljalo do zmage
Nadal je v četrtem nizu povedel z 2:0, nato pa je Argentinec izenačil na 2:2 in povedel s 5:3. Španec je s tremi zaporednimi igrami, dve je dobil z brejkoma, povedel s 6:5 in imel servis za zmago. V dvanajsti igri pa je Argentinec povedel s 40:15 in na servis Nadala izenačil na 6:6. Podaljšana igra je bila povsem v znamenju Nadala, ki je ta del dobil kar s 7:0 ter po štirih urah in sedmih minutah povzročil val navdušenja na tribunah.

Argentincem ni uspel povratek
Španci so v Sevilli dobili oba petkova posamična dvoboja. Štirikratni zmagovalci tega tekmovanja so do prve posamične zmage prišli hitro, saj je Nadal zanesljivo s 6:1, 6:1 in 6:2 odpravil Juana Monaca. Veliko bolj pa se je moral za svojo zmago potruditi David Ferrer. Del Potro je namreč proti Špancu vodil z 2:1 v nizih, toda na veselje domačih navijačev se je Španec pobral in izid preobrnil v svoj prid.

Argentinci so nato v soboto izid v zmagah znižali na 1:2. Argentinska naveza David Nalbandian/Eduardo Schwank je premagala domačo kombinacijo Feliciano Lopez/Fernando Verdasco s 6:4, 6:2 in 6:3.

Zahvala tudi argentinskim navijačem
"To je popoln konec sezone," je vidno ganjen dejal Nadal in dodal: "Vzdušje je bilo zares, zares fantastično. Hvala vsem, ki ste nas podpirali, prav tako bi se rad zahvalil argentinskim navijačem, ki so občutno prispevali k izjemnemu vzdušju. Bilo je nepozabno."

Sevilla, peščena podlaga:
ŠPANIJA
- Argentina 3:1

Nadal - Monaco 6:1, 6:1, 6:2

Ferrer - Del Potro 6:2, 6:7 (2), 3:6, 6:4, 6:3

Lopez/Verdasco - Nalbandian/Schwank 4:6, 2:6, 3:6

Nadal - Del Potro 1:6, 6:4, 6:1, 7:6 (0)

Odpovedano:
Ferrer - Monaco