Roger Federer se je skoraj tri ure mučil z Argentincem Leonardom Mayerjem. Foto: Reuters
Roger Federer se je skoraj tri ure mučil z Argentincem Leonardom Mayerjem. Foto: Reuters

Počutim se tako, kot se počutim že ves turnir. Vseeno me vse skupaj ne skrbi. Ko izgubiš dvoboj, ne želiš govoriti o podrobnostih. Izgubil sem. Feli je bil preprosto boljši.

Rafael Nadal
Roger Federer
Rafael Nadal je končal nastope v Šanghaju. Foto: Reuters

Nadal, ki je zaradi vnetega slepiča med turnirjem ves čas jemal antibiotike in se je vseskozi pritoževal nad bolečinami, je proti Lopezu izgubil šele tretjič v karieri. Španec še zdaleč ni v dobri stari formi, na prvem turnirju po vrnitvi po poškodbi je v Pekingu končal v četrtfinalu.

"Seveda se ne počutim najbolje," je po dvoboju dejal Majorčan. "Počutim se tako, kot se počutim že ves turnir. Vseeno me vse skupaj ne skrbi. Ko izgubiš dvoboj, ne želiš govoriti o podrobnostih. Izgubil sem. Feli je bil preprosto boljši."

Lopez serviral 15 asov
Lopez se je v drugem nizu znašel v zaostanku s 3:5, a se je še pravočasno pobral, ubranil točko za zmago v nizu pri 5:6 in dvoboj v podaljšani igri dobil po uri in 44 minutah. Lopez je serviral 15 asov, ubranil je kar štiri od petih žogic za odvzem začetnega udarca. Zdaj ga v četrtfinalu čaka četrtfinalni obračun z Johnom Isnerjem, ki je v ameriškem dvoboju ugnal Steva Johnsona s 7:6 in 7:6. Poleg Nadala je imel težave tudi osmi nosilec turnirja, Kanadčan Miloš Raonić, ki je moral v drugem nizu dvoboj predati Argentincu Juanu Monacu. Po treh nizih je izpadel tudi četrti nosilec, Švicar Stan Wawrinka, ki je klonil pred Francozom Gillesom Simonom (5:7, 7:5 in 6:4).

Federer skozi šivankino uho
Za preboj v osmino finala se je moral pošteno potruditi Roger Federer, ki se je namučuil proti Argentincu Leonardu Mayerju. Ta je imel na voljo kar pet zaključnih žogic za zmago, a je Švicar vseh pet v odločilnem nizu ubranil. Prvi v deveti igri (15:40 in 30:40), ostale tri v podaljšani igri, ki jo je Federer dobil z 9:7. 'FedEx', ki ostaja v boju za svoj prvi osvojeni turnir v Šanghaju in 81. v karieri, se bo za mesto v četrtfinalu pomeril s Špancem Robertom Bautisto Agutom, ki se je prav tako namučil proti Vasku Pospisilu (7:6, 3:6 in 6:4). Dvoboj je trajal dve uri in 43 minut.

Z zmago v 2. krogu turnirja v Šanghaju bo Federer na novi ponedeljkovi ATP-lestvici na drugem mestu zamenjal Nadala. V vodstvu preprečljivo ostaja Novak Đoković.

Šanghaj, 2. krog (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - THIEM (AVT)
6:3, 6:4
KUKUŠKIN (KAZ) - ANDERSON (JAR/16)
6:4, 6:2
MURRAY (VB/11) - JANOWICZ (POL)
7:5, 6:2
FERRER (ŠPA/5) - KLIŽAN (SLK)
4:6, 7:6, 6:4
FEDERER (ŠVI/3) - MAYER (ARG)
7:5, 3:6, 7:6
BAUTISTA AGUT (ŠPA/14) - POSPISIL (KAN)
7:6, 3:6, 6:4
BENNETEAU (FRA) - DIMITROV (BLG/10)
7:5, 6:3
SOCK (ZDA) - NIŠIKORI (JAP/7)
7:6, 6:4

BERDYCH (ČEŠ/6) - GASQUET (FRA)
6:3, 6:1
KARLOVIĆ (HRV) - LU (TJV)
7:6, 6:3
JAZIRI (TUN) - VANG (KIT)
6:0, 6:4
SIMON (FRA) - WAWRINKA (ŠVI/4)
5:7, 7:5, 6:4
MONACO (ARG) - RAONIĆ (KAN/8)
5:2 b.b.
JUŽNI (RUS) - DODIG (HRV)
7:6, 6:7, 6:3
ISNER (ZDA/13) - JOHNSON (ZDA)
7:6, 7:6
LOPEZ (ŠPA) - NADAL (ŠPA/2)
6:3, 7:6

Počutim se tako, kot se počutim že ves turnir. Vseeno me vse skupaj ne skrbi. Ko izgubiš dvoboj, ne želiš govoriti o podrobnostih. Izgubil sem. Feli je bil preprosto boljši.

Rafael Nadal