Rafael Nadal je v izjemni formi, sedmi naslov mu bo zelo težko vzeti. Verjetno mu bo težko vzeti en sam niz do konca turnirja. Foto: Reuters
Rafael Nadal je v izjemni formi, sedmi naslov mu bo zelo težko vzeti. Verjetno mu bo težko vzeti en sam niz do konca turnirja. Foto: Reuters
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga je izločil Stanislasa Wawrinko in utegne biti edini francoski igralec v četrtfinalu. Foto: Reuters
Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro je uspešno dokončal prekinjeni obračun s Tomašem Berdychom. V torek se bo srečal z Rogerjem Federerjem. To bo drugi dvoboj na igrišču Suzanne Lenglen. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je po slabem začetku zanesljivo ugnal Richarda Gasqueta. Foto: EPA
Marija Šarapova
Če se bo Marija Šarapova prebila v finale Odprtega prvenstva Francije, bo prihodnji ponedeljek na 1. mestu teniške lestvice. Foto: Reuters
Na Li
Na Li, ki je lani v finalu premagala Francesco Schiavone, je v drugem in tretjem nizu naredila preveč napak. Foto: EPA
Jaroslava Švedova
Jaroslava Švedova je poskrbela za presenečenje dneva. Foto: EPA

Šestkratni zmagovalec Rolanda Garrosa je v izjemni formi, saj je v prvih štirih dvobojih oddal le 19 iger. Servis je izgubil le enkrat, kar je najmanj, odkar je leta 2005 prvič zaigral v Parizu. Argentinec Monaco je v prvem nizu povedel z 2:1, potem pa je "Rafa" nanizal neverjetnih 17 iger zapored.
Dvoboj na igrišču Suzanne Lenglen je trajal uro in 46 minut, razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 83:43. Nadal je izkoristil osem od desetih priložnosti za brejk. Argentinec si je priigral le dve, a mu jih ni uspelo unovčiti. Nadala v sredo čaka Nicolas Almagro, ki je Srba Janka Tipsarevića premagal s 6:4, 6:4 in 6:4.
Nadalu se je smilil prijatelj Monaco
"Ne bi smel zmagati tako gladko nad enim izmed najboljših igralcev na pesku na svetu. Imel je velike težave proti koncu dvoboja. Zelo mi je žal zanj, saj je eden izmed mojih najboljših prijateljev na turneji ATP. Trenutno mi gre vse po načrtih, zlahka sem prišel med osem, a zdaj se začenja najtežji del turnirja," je bil zadovoljen Nadal, ki je v nedeljo praznoval 26. rojstni dan.
Tsonga v četrtfinalu proti "Noletu"
Dva dvoboja iz zgornje polovice tabele, ki sta bila v nedeljo prekinjena zaradi teme, sta se končala danes. Jo-Wilfried Tsonga je v petem nizu vendarle strl odpor Švicarja Stanislasa Wawrinke s 6:4, 7:6, 3:6, 3:6 in 6:4. Francoz je v odločilnem nizu vodil s 4:2, danes pa je takoj izgubil servis (4:4), a nato do ključnega brejka prišel v deseti igri. Tsonga se bo v torek pomeril z Novakom Đokovićem.

Del Potro v torek s Federerjem
Juan Martin del Potro
je 7:6, 1:6, 6:3 in 7:5 odpravil Tomaša Berdycha. Argentinec je moral četrti niz odigrati danes in se bo v četrtfinalu pomeril z Rogerjem Federerjem.
Murray po slabem začetku ugnal Gasqueta
David Ferrer
je proti rojaku Marcelu Granollersu izgubil vsega pet iger in se bo v četrtfinalu srečal z Andyjem Murrayjem, ki je z 1:6, 6:4, 6:1 in 6:2 ugnal Richarda Gasqueta. Tudi velika podpora polnega stadiona Philippa Chatrierja ni pomagala Francozu, ki je po sijajnem začetku popustil.

Šarapova bi lahko delo končala že po dveh nizih
Marija Šarapova
, ki lovi še edino manjkajočo lovoriko na turnirjih za grand slam, je v osmini finala izločila Čehinjo Klaro Zakopalovo. V drugem nizu, ki je trajal 82 minut, je Rusinja pri vodstvu 5:4 servirala za zmago, toda nasprotnica je izenačila in v podaljšani igri izkoristila tretjo žogico za niz. V odločilnem nizu je bila Šarapova kljub večjemu številu neizsiljenih napak (15:12) boljša, izkoristila dve od petih priložnosti za brejk in niz dobila s 6:2.

Lahko postane prva igralka sveta
Šarapova je imela v oblačnem in vetrovnem vremenu veliko težav, saj igra ni potekala tako hitro kot prejšnje dni. Naredila je kar 12 dvojnih napak in 53 neizsiljenih napak. Dvoboj je trajal kar tri ure in 11 minut. Z drugim servisom je imela velike težave. Če se bo prvič uvrstila v finale Pariza, bo naslednji ponedeljek postala prva igralka sveta.

Marija ne posluša trenerja Hogstedta
"Res slabo izpolnjujem načrte trenerja. Razumem ga, da je bil danes jezen zaradi moje igre. Vedno grem na igrišče in igram svojo igro ne glede na tekmico. Po dvoboju me je vprašal, zakaj sem ga sploh najela. Opravičila sem se mu, sicer pa on že ve, da vedno igram tako," je povedala zaročenka košarkarja Saše Vujačića, ki s Thomasom Hogstedtom sodeluje vse od decembra 2010. Šved je bil na tribuni osrednjega igrišča zelo jezen zaradi slabe taktike svoje varovanke.

Na Li po dobrem začetku popolnoma popustila
Rusinji se je odprl žreb, saj je izpadla tudi Na Li. Kitajka, ki je lani zmagala na Rolandu Garrosu, je presenetljivo izgubila proti Jaroslavi Švedovi. Kazahstanka je zmagala s 3:6, 6:2 in 6:0. V prvem nizu je Na Li dvakrat odvzela servis Švedovi, nato pa je popolnoma popustila. Kar sedemkrat je izgubila začetni udarec. Naredila je kar 41 neizsiljenih napak, razmerje v osvojenih točkah je bilo 99:88.

Osmina finala (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1)
- SEPPI (ITA/22)
4:6, 6:7 (5), 6:3, 7:5, 6:3
TSONGA (FRA/5) - WAWRINKA (ŠVI/18)
6:4, 7:6 (6), 3:6, 3:6, 6:4
FEDERER (ŠVI/3) - GOFFIN (BEL)
5:7, 7:5, 6:2, 6:4
DEL POTRO (ARG/9) - BERDYCH (ČEŠ/7)
7:6 (6), 1:6, 6:3, 7:5
FERRER (ŠPA/6) - GRANOLLERS (ŠPA/20)
6:3, 6:2, 6:0
MURRAY (VB/4) - GASQUET (FRA/17)
1:6, 6:4, 6:1, 6:2
ALMAGRO (ŠPA/12) - TIPSAREVIĆ (SRB/8)
6:4, 6:4, 6:4
NADAL (ŠPA/2) - MONACO (ARG/13)
6:2, 6:0, 6:0


Osmina finala (Ž):
CIBULKOVA (SLK/15)
- AZARENKA (BLR/1)
6:2, 7:6 (4)
STOSUR (AVS/6) - STEPHENS (ZDA)
7:5, 6:4
ERRANI (ITA/21) - KUZNECOVA (RUS/26)
6:0, 7:5
KERBER (NEM/10) - MARTIĆ (HRV)
6:3, 7:5
ŠVEDOVA (KAZ) - LI (KIT/7)
3:6, 6:2, 6:0
KVITOVA (ČEŠ/4) - LEPČENKO (ZDA)
6:2, 6:1
KANEPI (EST/23) - RUS (NIZ)
6:1, 4:6, 6:0
ŠARAPOVA (RUS/2) - ZAKOPALOVA (ČEŠ)
6:4, 6:7 (5), 6:2