Nadal je na Odprtem prvenstvu ZDA zmagal v letih 2010 in 2013. Foto: Reuters
Nadal je na Odprtem prvenstvu ZDA zmagal v letih 2010 in 2013. Foto: Reuters
Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro bo izpustil turnir v Flushing Meadowsu. Foto: Reuters

Juan Martin del Potro je nastop odpovedal.
Zaradi poškodbe zapestja je njegov nastop vprašljiv, a dokončne odločitve branilec lanske zmage še ni sprejel. "Odločitev o nastopu na turnirju OP ZDA še ni padla, danes ali jutri je še ne bo," so sporočili iz tabora španskega igralca.
Nadal, trenutno številka dve svetovnega tenisa, je zaradi poškodovanega zapestja odpovedal nastope v Torontu konec julija, prav tako pa ga ni na mastersu v Cincinnatiju.
Zmagovalec 14 turnirjev za grand slam je dejal, da bo za okrevanje po poškodbi potreboval približno tri tedne, na treningih pa nosi posebno opornico za zapestje.

Del Potra ne bo v Flushing Meadowsu
Je pa zato nastop na OP ZDA odpovedal Juan Martin del Potro, ki je na zadnji postaji sezone štirih velikih turnirjev slavil leta 2009. Tokrat se je moral odpovedati dvobojem v Flushing Meadowsu zaradi težav s poškodovanim zapestjem. Odločitev Argentinca je pričakovana, saj po operaciji levega zapestja že več mesecev ne igra, opravil je le nekaj lažjih treningov. Na teniška igrišča pa naj bi se vrnil na septembrskem turnirju v Maleziji. Težave z zapestjem sicer za Del Potra niso nove, saj je že po slavju v ZDA pred petimi leti, ko je v finalu ugnal Rogerja Federerja, moral na operacijo - takrat je bilo poškodovano desno zapestje - in tudi takrat je izgubil večji del nas.