Marija Šarapova kraljuje na vrhu največjih zaslužkaric med športnicami. Foto: EPA
Marija Šarapova kraljuje na vrhu največjih zaslužkaric med športnicami. Foto: EPA

Teniške igralke so po oceni Forbesa najbogatejše športnice na svetu, saj Šarapovi sledijo še Američanka Serena Williams (20,5 milijona dolarjev), Kitajka Na Li (18,2 milijona) ter Belorusinja Viktorija Azarenka (15,7 milijona), med deseterico pa so še Danka Caroline Wozniacki (13,6 milijona), Poljakinja Agnieszka Radwanska (7,4 milijona) in Srbkinja Ana Ivanović (7 milijonov).

Na Forbesovi lestvici teniško bogataško elito "kvarijo" le Američanka Danica Patrick, zvezdnica dirkaškega športa, na petem mestu s 15 milijoni zaslužka, Južnokorejska drsalka Kim Juna (14 milijonov) in ameriška golfistka Paula Creamer (5,5 milijona).

Med moškimi na vrhu Tiger Woods
Najbogatejše športnice pa precej zaostajajo za svojimi moškimi kolegi. Tako so med stotimi najbogatejšimi športniki le tri športnice, in sicer Šarapova na 22. mestu, Williamsova na 68. in Lijeva na 85. mestu. Na vrhu je ameriški golfist Tiger Woods (78,1 milijona dolarjev) pred švicarskim teniškim igralcem Rogerjem Federerjem (71,5 milijona) in košarkarjem Kobejem Bryantom (61,9 milijona).