Belinda Bencic bo četrtič zaigrala v finalu WTA-turnirjev. Svoj edini turnir je osvojila konec junija v Eastbournu. Foto: Reuters
Belinda Bencic bo četrtič zaigrala v finalu WTA-turnirjev. Svoj edini turnir je osvojila konec junija v Eastbournu. Foto: Reuters
Novak Đoković
Novak Đoković je dobil zadnjih pet turnirjev serije 1.000, na katerih je igral. Foto: Reuters

Začelo se je vse po pričakovanjih, saj je Američanka povedla s 5:1, varno dobila uvodni niz. V drugem je bilo izenačeno do 5:5, nato je 18-letna Švicarka dvignila v šesto prestavo in dobila sedem od naslednjih osmih iger. V zadnjem nizu je tako vodila s 5:1, mlajši od sester Williams sta nato uspela dva brejka, v deseti igri je servirala za izenačenje na 5:5, a je 18-letnici uspel še sedmi odvzem servisa.

Benciceva ostala brez besed
"Ne morem opisati svojih čustev. Vesela sem, da je moj zadnji forhand zadel želeno mesto. Res nimam besed," je bila po zmagi kariere malce zmedena Benciceva. V finalu je še Simona Halep, ki je izločila Saro Errani s 6:4 in 6:4.

Serenin glavni cilj je New York
"Dobro je igrala. Predvsem je odlično brala moje udarce, saj je pogosto vedela, v katero smer bom udarila. Vedela sem tudi, da se nikoli ne preda, kar je danes jasno pokazala. Ni bil moj najboljši teden. Upam, da bom naslednji teden v Cincinnatiju igrala bolje," pa je povedala Serena Williams. Njen glavni cilj do konca sezone je seveda New York, kjer bo poskusila dokončati redko videni koledarski grand slam.

Finale Đoković - Murray
Brez presenečenj pa sta se razpletla oba polfinala v Montrealu, kjer sta slavila oba prva nosilca. Najboljši igralec sveta Novak Đoković je s 6:4 in 6:4 izločil Jeremyja Chardyja, Andy Murray pa je Keiu Nišikoriju prepustil le tri igre (6:3, 6:0).

Montreal (M), polfinale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - CHARDY (FRA)
6:4, 6:4
MURRAY (VB/2) - NIŠIKORI (JAP/4)
6:3, 6:0

Toronto (Ž), polfinale:
BENCIC (ŠVI) - S. WILLIAMS (ZDA/1)
3:6, 7:5, 6:4
HALEP (ROM/2) - ERRANI (ITA/15)
6:4, 6:4