Angelique Kerber je na pesku v sijajni formi. Foto: EPA
Angelique Kerber je na pesku v sijajni formi. Foto: EPA
Kei Nišikori
Kei Nišikori je drugo leto zapored dvignil velik pokal v Barceloni. Foto: EPA
Kerberjeva in Nišikori do turnirskih zmag

Španec Andujar je v polfinalu presenetljivo izločil Davida Ferrerja, tudi finalni obračun je začel zelo dobro, že v uvodni igri mu je uspel brejk. Nišikori je nato brez izgubljene točke izenačil na 1:1. Do odločilnega odvzema servisa je prišel v deseti igri.

Tudi v drugem nizu je Andujar povedel s 4:2, nato pa popustil in finalist lanskega Odprtega prvenstva ZDA je nanizal štiri igre zapored in se veselil zmage po uri in 36 minutah.

Kerberjeva navdušila navijače v Stuttgartu Angelique Kerber, ki je v osmini finala izločila prvo nosilko Marijo Šarapovo, je v finalu turnirja v Stuttgartu ugnala Caroline Wozniacki s 3:6, 6:1 in 7:5. Nemka je letos že dobila turnir v Charlestonu, skupaj pa je to njena peta turnirska zmaga, za katero je potrebovala dobri dve uri igre.

Kerberjeva, ki na pesku ne pozna poraza, nanizala je deset zmag, je v prvem nizu izgubil servis v četrti igri. Danka je prednost zadržala do konca. V drugem nizu je Nemka zaigrala precej bolj napadalno in popolnoma nadigrala Wozniackijevo. "Caro" je v odločilnem nizu povedla s 5:3 in bila nato v deveti igri pri 30/30 ob svojem servisu zelo blizu zmage. Kerberjeva se je rešila, dobila štiri igre zapored in ob velikem navdušenju na tribunah izkoristila četrto zaključno žogo.

Srebotnikova brez naslova v Stuttgartu
Katarina Srebotnik je skupaj s Francozinjo Caroline Garcio izgubila finale dvojic v Stuttgartu. Od drugih nosilk sta bili s 6:4 in 6:3 boljši tretji nosilki Američanka Bethanie Mattek-Sands in Čehinja Lucie Šafarova.

BARCELONA, finale
(2.265.235 evrov, pesek)

NIŠIKORI (JAP/1) - ANDUJAR (ŠPA)
6:4, 6:4




BUKAREŠTA, finale
(494.310 evrov, pesek)

GARCIA LOPEZ (ŠPA/5) - VESELY (ČEŠ/7)
7:6 (6), 7:6 (11)




STUTTGART, finale
(731.000 am. dolarjev, pesek)

KERBER (NEM) - WOZNIACKI (DAN/4)
3:6, 6:1, 7:5

Kerberjeva in Nišikori do turnirskih zmag