Novak Đoković je po rojstvu sina nastopil v Parizu in turnir osvojil brez izgubljenega niza. Foto: EPA
Novak Đoković je po rojstvu sina nastopil v Parizu in turnir osvojil brez izgubljenega niza. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer se bo v prvem krogu pomeril z Milošem Raonićem, ki ga je premagal v Parizu. Foto: Reuters

V O2 Areni bodo nastopili trije novinci na zaključnih turnirjih – zmagovalec US Opna Marin Čilić, finalist turnirja v Flushing Meadowsu Kei Nišikori in Miloš Raonić. Novak Đoković bo naskakoval že tretji zaporedni naslov v Londonu. Za 27-letnim Srbom je nepozabno leto. Osvojil je Wimbledon, ostaja številka ena, za nameček pa je prvič postal oče.

Čilić in Wawrinka prvič s turnirjem za grand slam
Drugi igralec sveta je Roger Federer, ki je s 33 leti najstarejši udeleženec turnirja. Švicar je letos v dobri formi, 17-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice pa bo naskakoval že sedmo zmago na zaključnih turnirjih. Po dvakrat je bil najboljši v Londonu, Šanghaju in Houstonu.

Andyju Murrayju, ki je lani turnir izpustil zaradi poškodbe hrbta, se je v zadnjem trenutku uvrstil v London. Britanec je slavil na treh od zadnjih šestih turnirjev, v Londonu pa bo naskakoval prvo zmago na zaključku sezone. Letošnja sezona je bila sezona prvih slavij. Tako sta prvič turnir za grand slam osvojila Čilić in Stan Wawrinka, ki je bil najboljši v Avstraliji. Nišikori se je prvič uvrstil v finale.

Prihod nove generacije je pričakovan
Tudi Đoković je pred turnirjem dejal, da so novi obrazi v Londonu dokaz, da se razmerje moči v tenisu spreminja in "velika četverica" Federer, Murray, Rafael Nadal, ki manjka zaradi poškodbe, in Đoković ni več "nedotakljiva". "Zdaj že nekaj let različni igralci zmagujejo turnirje za grand slam. Prišlo je do sprememb. Nova generacija izziva najboljše štiri, ki smo zmagovali glavne turnirje v zadnjih letih, a to je povsem nekaj normalnega in pričakovanega," je povedal Nole.

"Lepo je videti nove obraze, kot so Raonić, Čilić in Nišikori. Bomo videli, kako bo naslednji teden. Zelo pomembna je prva tekma, kajti v primeru poraza nimaš več stvari v svojih rokah. V Parizu me je premagal Raonić, ki je igral odlično, a bolj je odvisno od moje igre kot njegove. Se že veselim povratnega srečanja," je motiviran pred turnirjem Federer.

LONDON
(6.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)
Skupina B, nedelja ob 15.00:
NIŠIKORI (JAP/4) - MURRAY (VB/5)

Ob 21.00:
FEDERER (ŠVI/2) - RAONIĆ (KAN/7)


Skupina A, ponedeljek ob 15.00:
WAWRINKA (ŠVI/3) - BERDYCH (ČEŠ/6)

Ob 21.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - ČILIĆ (HRV/8)