Roger Federer je osmič dvignil pokal v Halleju. Foto: EPA
Roger Federer je osmič dvignil pokal v Halleju. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je imel le dve uri in pol premora med polfinalom in finalom, a se to ni prav nič poznalo. Oba dvoboja je dobil zanesljivo. Foto: EPA
Federer in Murray slavila na travi

Po šestih igrah se je nad stadionom Gerry Weber močno ulilo, zato so počakali, da je streha prekrila igrišče, potem pa je minilo še nekaj minut, da se je trava posušila. V prvem nizu je imel Italijan v deseti igri dve priložnosti za brejk, a se je Federer izjemno rešil z dvema močnima servisoma. Izenačil je na 5:5, odločala je podaljšana igra. V "tie-breaku" je Italijan popustil, Federer je bil boljši kar s 7:1.

Tudi v drugem nizu je imel Seppi v peti igri znova priložnost za odvzem servisa, a je Švicar zablestel v odločilnem trenutku. V maratonski osmi igri je Italijan rešil tri priložnosti 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam in uspel izenačiti na 4:4. V deseti igri je Federer unovčil drugo zaključno žogo in se z edinim brejkom na celotnem obračunu veselil osme zmage v Halleju.

"To je prav poseben trenutek zame, saj še na nobenem drugem turnirju nisem zmagal osemkrat. Zares imam veliko podporo gledalcev v Halleju, to je zagotovo eden izmed mojih najljubših turnirjev. Predlani mi ni šlo na travi, lani je bilo že precej bolje, letos pa mi gre vse po načrtih," je bil nasmejan Federer, ki bo zdaj vse misli usmeril proti Wimbledonu. Turnir na Church Roadu se začenja v ponedeljek, 29. junija.

V letošnji sezoni je dobil že turnirje v Brisbanu, Dubaju in Carigradu. To je že njegova 86. turnirska zmaga v bogati karieri.

Dve zmagi Murrayja v enem dnevu
Andy Murray
je zmagovalec turnirja v Queens Clubu v Londonu. Prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov je v finalu premagal Južnoafričana Kevina Andersona s 6:3 in 6:4. Škot je v prvem nizu prišel do brejka v četrti igri, v drugem nizu pa mu je to uspelo v peti igri. Murray je četrtič zmagal v Queens Clubu, skupno pa dosegel 34. turnirsko zmago. Zaradi dežja je imel danes dvojni spored, opoldne je v preloženem polfinalu premagal Srba Viktorja Troickega s 6:3 in 7:6.

Po štiri zmage na tem turnirju, ki je generalka pred Wimbledonom, imajo še Američana John McEnroe in Andy Roddick, Nemec Boris Becker ter Avstralec Lleyton Hewitt. Murray je prejel denarno nagrado v znesku 381.760 evrov.

Angelique Kerber je zmagovalka turnirja WTA v Birminghamu, potem ko je v finalu premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 6:7, 6:3 in 7:6. Za Kerberjevo je to šesta turnirska zmaga, pred tem je slavila v Parizu, Köbenhavnu, Linzu, Charlestonu in Stuttgartu.

HALLE, finale
(1.696.645 evrov, trava)

FEDERER (ŠVI/1) - SEPPI (ITA)
7:6 (1), 6:4



QUEEN'S-LONDON, finale
(1.696.645 evrov, trava)

MURRAY (VB/1) - ANDERSON (JAR)
6:3, 6:4

Polfinale:
MURRAY (VB/1) - TROICKI (SRB)
6:3, 7:6

ANDERSON (JAR) - SIMON (FRA/7)
6:3, 6:7, 6:3


BIRMINGHAM, finale
(731.000 am. dolarjev, trava)

KERBER (NEM/4) - PLIŠKOVA (ČEŠ/6)
6:7 (5), 6:3, 7:6 (4)

Federer in Murray slavila na travi