Čehi branijo lanski naslov. Foto: EPA
Čehi branijo lanski naslov. Foto: EPA

36. igralec sveta ima že dalj časa težave s peto, zaradi česar je v letošnji sezoni krepko nazadoval na lestvici ATP. Nazadnje je igral 21. oktobra na turnirju v Valencii, kjer je predal dvoboj prvega kroga. "Tipsarević se je začel naslanjati na nogo in trenirati z malce večjim naporom. Prezgodaj je še govoriti o končni odločitvi. Vse bo znano do četrtkovega žreba," je malce optimizma le vlil zdravnik srbske reprezentance.

Kandidati za zamenjavo Tipsarevića so Dušan Lajović, Ilija Bozoljac in Filip Krajnović. Najverjetneje bo dobil priložnost Lajović, ki je na lestvici ATP na 117. mestu. 23-letnik je letos osvojil dva challengerja. Prvi srbski lopar v beograjski Areni bo seveda Novak Đoković, v dvojicah pa bosta zaigrala Nenad Zimonjić in Ilija Bozoljac.

Češka bo v Beograd prišla v najmočnejši postavi, vendar brez kapetana Jaroslava Navratila, ki je zbolel za pljučnico. V posamičnih dvobojih bosta igrala Tomaš Berdych in Lukas Rosol, v dvojicah pa Radek Štepanek in najverjetneje Berdych.

Finale bo potekal od petka do nedelje na trdi podlagi, ki je srednje hitra.