Osrednje igrišče centra Ten-ten jim je uspelo urediti. Foto: MMC RTV SLO
Osrednje igrišče centra Ten-ten jim je uspelo urediti. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanji ponos Domžal Ten-Ten že 20 let propada

Nekdaj najmodernejši teniški objekt v Sloveniji je načel zob časa. Teniški center v Domžalah je bil zgrajen leta 1989, projektiral ga je arhitekt Alojz Drašler.

"Največja težava Ten-tena je razdrobljenost lastništva. Lastnikov je več kot 20, med njimi so tudi taki, ki so v stečajnih postopkih. To so dolgotrajni postopki, ki se vlečejo po sodiščih," je v pogovoru za TV Slovenija pojasnil Jure Košutnik z občine Domžale.

Teniški center je zasebna lastnina in občina Domžale ne more vlagati v objekt. Nekaj zanesenjakov se je samih lotilo obnove teniških igrišč. S soglasjem lastnika so se lotili obnove osrednjega igrišča, odstranili so celo šest metrov visoka drevesa in ga prelevili v lepo urejeno peščeno igrišče.

Vsi preostali deli teniškega centra so zapuščeni. Pročelje je dotrajano, nekatera okna so razbita, popraviti bi bilo treba tudi streho.

Federer leta 1999 izpadel v polfinalu
Prvič je bil teniški turnir serije challenger na sporedu leta 1990, ko je Šved Magnus Larsson premagal Italijana Diega Nargisa s 7:5, 6:7 in 7:6. Leta 1991 je slavil jugoslovanski tenisač Slobodan Živojinović, ki je prihajal v spremstvu pevke Lepe Brene.

Leta 1999 je v Domžale prišel tudi takrat 17-letni Roger Federer. Premagal je Argentinca Eduarda Medico, Čeha Radomirja Vaška, Španca Juana Alberta Viloco Puiga, v polfinalu pa je izgubil proti Romunu Dinu Pescariuju s 6:7 in 2:6.

Poleg njega so nastopili tudi Carlos Moya, Lleyton Hewitt, Marat Safin, Marcelo Rios in Jevgenij Kafelnikov.

Nekdanji ponos Domžal Ten-Ten že 20 let propada