Zmagoviti poljub Agnieszke Radwanske. Foto: EPA
Zmagoviti poljub Agnieszke Radwanske. Foto: EPA
Martina Hingis in Sania Mirza
Martina Hingis in Sania Mirza sta združili moči letos marca. Začeli sta zmagoviti pohod na vrh razpredelnice v ženskih dvojicah. Švicarsko-indijska naveza je tako osvojila tudi naslova na turnirjih za grand slam v Wimbledonu in v New Yorku. S finalno zmago v Singapurju sta skupaj dobili 22 zaporednih obračunov. Foto: EPA
Zadnji turnir sezone Radwanski

Šesta igralka sveta je sedmič nastopila na zaključnem turnirju, prvič pa je zaigrala v finalu. Poljakinja je prva, ki ji je uspelo dobiti turnir, potem ko je v skupinskem delu dvakrat izgubila. "Zmaga mi zares pomeni veliko. V prvem finalu sem že zmagala. Ne more biti bolje. V ključnih trenutkih sem igrala, kot je treba, in sprejemala prave odločitve. Dvoboj je bil zelo napet. Tudi v drugem nizu sem imela priložnost, a na koncu ni pomembno, kako sem prišla do slavja," je povedala Radwanska.

V odločilnem nizu je Radwanska, ki je bila v polfinalu boljša od Garbine Muguruze, v drugi igri izgubila servis, a takoj odgovorila in z brejkom prednosti povedla v peti igri. Toda sledil je tudi odgovor Kvitove, ki je v polfinalu ugnala lansko zmagovalko Marijo Šarapovo, a je Čehinja, ki je zaključni turnir dobila leta 2011, izgubila začetni udarec v sedmi igri. Po vodstvu s 5:3 je Radwanska zmago potrdila z brejkom v deveti igri. 26-letna Poljakinja je osvojila 17. naslov na turnirjih WTA. To je njena tretja letošnja turnirska zmaga.
Hingisova in Mirza razred zase med dvojicami
Švicarska veteranka Martina Hingis in Indijka Sania Mirza sta osvojili naslov v konkurenci dvojic. V finalu sta premagali špansko navezo Garbine Muguruza in Carla Suarez Navarro s 6:0 in 6:3.
"To je nekaj neverjetnega. Že pred obračunom sem čutila, da bo danes preprosto popoln dan. Na treningu sem čutila zelo dobro energijo, Sania pa je odigrala nerazumljivo dobro, saj je bila povsod, na svoji strani, za mano, uspeh je v tem, da najdeš pravo partnerico," je bila navdušena Hingisova. Med navijači in v medijih se je para že prijel vzdevek Santina.

"Tako na igrišču kot tudi zunaj njega sva se zelo zabavali. Prav igranje na takšnem turnirju pred nabito polnimi tribunami je nagrada za vsa odrekanja in je tisto, za kar sva se borili celotno življenje. Počutiva se zelo srečni. Skupaj sva dosegli nekaj čudovitih stvari in preprosto perfektno je na takšen način skleniti sezono," je bila čustvena Mirza.

SINGAPUR
(7.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:

A. RADWANSKA (POL/5) - KVITOVA (ČEŠ/4)
6:2, 4:6, 6:3



Dvojice, finale:
HINGIS/MIRZA (ŠVI/IND/1) -
MUGURUZA/SUAREZ NAVARRO (ŠPA)
6:0, 6:3

Zadnji turnir sezone Radwanski