Blaž Rola je zadnji dan dobil edini dvoboj za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Rola je zadnji dan dobil edini dvoboj za Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljši slovenski igralec je s 6:3 in 6:4 premagal Adriana Ungurja, v zadnjem obračunu pa je Tomislav Ternar izgubil proti Mariusu Copilu s 3:6 in 3:6.

Slovenci so v Romunijo odpotovali zelo motivirani, saj bi jim zmaga julija prinesla dvoboj s Španijo pred domačimi gledalci. Po treh dneh se vrača s prepričljivim porazom, še ne rešenim vprašanjem o obstanku v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Slovenija je imela napol zdravega Grega Žemljo, Rolo, ki ni v najboljši formi, ter Aljaža Radinskega in Ternarja, ki sta v Arad odpotovala bolj za popolnitev kvote štirih igralcev.

Trupeju zelo žal za poraz Žemlje v petek
Ekipa Blaža Trupeja bo morala obstanek reševati jeseni. Možni tekmeci so Španija (če izgubi julija proti Romuniji), Ukrajina in Portugalska. V primeru Španije bi bil dvoboj septembra, sicer pa konec oktobra. Predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger ima le eno željo. "Potrebno je biti zdrav in v formi. Če bodo vsi trije naši igralci pripravljeni, je prav vseeno, s kom bomo igrali. Grega Žemlja je v Romuniji dokazal, da je vrhunski igralec in če bi bil popolnoma zdrav, ne dvomim, da bi v petek zmagal. Tudi Rola je v dvojicah dokazal svojo kakovost, želim pa si, da se čim prej vrne tudi Blaž Kavčič," pravi Umberger.

"Romunija ima izjemno tradicijo tenisa. Dvoboje v Aradu sta si med drugimi ogledala legendarna Ilie Nastase in Ion Tiriac. Za njih bi bil poraz proti majhni Sloveniji prava katastrofa. Po drugi strani pa nam je danes še bolj žal za tisto izgubljeno točko v petek. Z zmago Žemlje bi imeli vse možnosti za uspeh," je dodal Trupej.

Arad, trda podlaga, dvorana:
ROMUNIJA - SLOVENIJA 4:1

Copil - Rola 7:5, 6:3, 7:6

Ungur - Žemlja 4:6, 4:6, 6:3, 7:6, 6:4

Mergea/Tecau - Rola/Žemlja 6:3, 7:6, 7:6

Ungur - Rola 3:6, 4:6

Copil - Ternar 6:3, 6:3