Marija Šarapova je za odločitev izvedela tik pred dvobojem drugega kroga v Rimu proti Hrvatici Mirjani Lučić Baroni, ki ga je v tretjem nizu pri vodstvu z 2:1 predala zaradi poškodbe leve noge. Bolečine je začutila v drugi igri tega niza. Prvi niz je izgubila s 4:6, drugega pa dobila s 6:3. Foto: Reuters
Marija Šarapova je za odločitev izvedela tik pred dvobojem drugega kroga v Rimu proti Hrvatici Mirjani Lučić Baroni, ki ga je v tretjem nizu pri vodstvu z 2:1 predala zaradi poškodbe leve noge. Bolečine je začutila v drugi igri tega niza. Prvi niz je izgubila s 4:6, drugega pa dobila s 6:3. Foto: Reuters
Andy Murray
Andy Murray je že končal nastope v Rimu. Potem ko je bil v prvem krogu prost, ga je v drugem s 6:2 in 6:4 izločil ljubljenec domačih navijačev Fabio Fognini. Škot že prejšnji teden v Madridu ni prišel daleč, ko je v osmini finala izpadel proti Hrvatu Borni Čoriću. Foto: Reuters
Novak Đoković
Novak Đoković je bil s 7:6 (2) in 6:2 boljši od kvalifikanta Aljaža Bedeneta, Slovenca, ki tekmuje za Veliko Britanijo. Đokovića je v soboto v polfinalu Madrida ustavil poznejši zmagovalec Rafael Nadal. Foto: Reuters

Rusinja se je prejšnji mesec na turnirju v Stuttgartu vrnila po 15-mesečni odsotnosti s teniških igrišč, ki jo je doletela zaradi pozitivnega dopinškega vzorca, od tedaj se za nastope na turnirjih WTA zanaša predvsem na povabila organizatorjev, saj zaradi nizke uvrstitve sicer na teh turnirjih ne more nastopiti.

Giudicelli: Zaščititi moram visoke standarde
Francoska teniška zveza je odločitev sporočila prek svoje strani na Facebooku. Turnir v Parizu, na katerem je Šarapova zmagala leta 2012 in 2014, bo letos potekal od 28. maja do 11. junija.
"Povabilo lahko dobiš, ko se vrneš po poškodbi, ne pa po kazni zaradi dopinga. Mimo tega nismo mogli. Zelo mi je žal za Marijo in njene navijače. Verjetno bodo razočarani, tako tudi ona, toda moja odgovornost in naloga sta, da zaščitim visoke standarde našega športa," je povedal predsednik zveze Bernard Giudicelli.

"Z zmagami na dvobojih si izboljšujem položaj na WTA-lestvici. Iskreno povedano, ne vem, kako delujeta točkovanje in lestvica. Toda tekmujem iz tedna v teden, pomemben mi je vsak dvoboj, o drugih stvareh ne razmišljam," je novinarjem v Rimu, kjer tekmuje ta teden, še pred odločitvijo Francozov priznala 30-letnica.

Poškodba v tretjem nizu dvoboja drugega kroga
Z zmago v prvem krogu - s 6:4 in 6:2 je ugnala Christino McHale - se bo Šarapova, trenutno 211. igralka sveta, na novi WTA-lestvici uvrstila med najboljših 200, zaradi česar bo lahko nastopila vsaj v kvalifikacijah za Wimbledon, tretji turnir za grand slam sezone.

Šarapova je za odločitev v Parizu izvedela tik pred dvobojem drugega kroga proti Hrvatici Mirjani Lučić Baroni, ki ga je v tretjem nizu pri vodstvu z 2:1 predala zaradi poškodbe leve noge. Bolečine je začutila v drugi igri tega niza. Prvi niz je izgubila s 4:6, drugega pa dobila s 6:3. Če bi se prebila do polfinala, bi imela že zagotovljeno mesto v glavnem žrebu Wimbledona.

Rim, torkovi dvoboji 2. kroga, ženske:
KONTA (VB/5)
- PUTINCEVA (KAZ)
6:3, 6:0

KUZNECOVA (RUS/7) - SINIAKOVA (ČEŠ)
6:1, 7:6
LUČIĆ BARONI (HRV/16) - ŠARAPOVA (RUS)
6:4, 3:6, 1:2, b.b.
Moški:
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - BEDENE (VB)
7:6 (2), 6:2

GOFFIN (BEL/9) - VERDASCO (ŠPA)
3:6, 6:3, 6:2

BERDYCH (ČEŠ/12) - BERLOCQ (ARG)
6:3, 6:4

ISNER (ZDA) - MAYER (NEM)
7:6, 7:6

ČILIĆ (HRV/6) - HARRISON (ZDA)
6:3, 6:2
FOGNINI (ITA) - MURRAY (VB/1)
6:2, 6:4

Đoković v Rimu izločil Aljaža Bedeneta
Đoković v Rimu izločil Aljaža Bedeneta