Serena Williams trenutno pričakuje prvega otroka. Foto: Reuters
Serena Williams trenutno pričakuje prvega otroka. Foto: Reuters

Legendarni John McEnroe je za ameriški radio National Public med promocijo svoje nove knjige z naslovom But Seriously dejal, da zelo spoštuje rojakinjo Sereno Williams, ampak da bi bila zmagovalka 23 turnirjev za grand slam med moškimi le 700. igralka na lestvici ATP.

"Če bi Serena Williams igrala na turneji ATP, bi bila uvrščena okoli 700. mesta. Da je Serena najboljša igralka na svetu, ni dvoma. A če bi morala igrati z moškimi, to bi bila popolnoma druga zgodba," je dejal nekdanji odlični igralec.

Železna volja najmočnejše orožje
"Njeno najmočnejše orožje v moški konkurenci bi bila njena železna volja oziroma čustvena stabilnost. Prepričan sem, da bi Serena lahko premagala nekaj igralcev že samo zato, ker je psihično tako neverjetno močna. Njeni tekmeci bi klonili pod pritiskom, ona pa ima toliko izkušenj z največjih turnirjev, da bi jih znala unovčiti," je še povedal McEnroe.

Serena: Spoštuj mojo zasebnost
Williamsova, ki trenutno ne igra, ker s partnerjem Alexisom Ohanianom, s katerim sta par od leta 2015, pričakuje prvega otroka, je na družbenih omrežjih že odgovorila McEnroeju. "Dragi John. Obožujem in spoštujem te, a bi te prosila, da me ne omenjaš v izjavah, ki niso podprte z dejstvi. Nikoli nisem igrala proti igralcu, ki je bil 'tam' uvrščen, za to nimam niti časa. Prosila bi za malo spoštovanja – do mene in moje zasebnosti, saj trenutno pričakujem otroka. Lep dan želim, gospod," je zapisala na Twitterju.