Serena Williams se bo spočila za ameriško turnejo na trdi podlagi. Foto: EPA
Serena Williams se bo spočila za ameriško turnejo na trdi podlagi. Foto: EPA

33-letna Williamsova je v soboto zmagala v Wimbledonu in osvojila četrti zapored turnir za grand slam. Septembra bo v New Yorku lovila koledarski grand slam, kar je nazadnje uspelo Steffi Graf leta 1988.

Serena je pred dvema letoma zmagala v Bastadu, letos pa se je takoj po zmagi na sveti travi za krajši čas preselila na pesek. V uvodnem krogu je v sredo gladko opravila Ysaline Bonaventure.
"Med včerajšnim dvobojem sem začutila bolečino. Mislila sem že, da bo hitro minilo, potem pa danes na jutranjem treningu nisem mogla servirati. S trenerjem sva se dogovorila, da je bolje počivati, saj se lahko stanje še poslabša. V zadnjih mesecih sem res veliko igrala. Na Roland Garrosu in v Wimbledonu sem odigrala veliko težkih obračunov. Zdaj me čakajo pregledi pri zdravniku, potrebujem odmor," je pojasnila Serena.

"Nikoli ne maram predati dvoboja brez boja. Zame je Bastad zelo lepo mesto, tu sem tudi malce na počitnicah in ne bom takoj odšla. Ostala bom še nekaj dni," je dodala najboljša igralka na svetu, ki bo v New Yorku lovila že 22. naslov za grand slam. Pripravljalne turnirje bo igrala v Stanfordu, Torontu in Cincinnatiju.

BASTAD, osmina finala, tabela
(250.000 am. dolarjev, pesek)

KOUKALOVA (ČEŠ) - S. WILLIAMS (ZDA/1)
b.b.
PUTINCEVA (KAZ) - LIM (FRA)
6:0, 1:6, 6:2
STRYCOVA (ČEŠ/3) - RODINA (RUS)
6:4, 6:1
LARSSON (ŠVE/7) - FRIEDSAM (NEM)
6:3, 7:5
PETERSON (ŠVE) - SINIAKOVA (ČEŠ/8)
7:5, 7:6
BARTHEL (NEM/4) - ZANEVSKA (UKR)
6:0, 6:0
CEPELOVA (SLK) - GOVORCOVA (BLR)
4:6, 6:3, 6:2
ARRUABARRENA (ŠPA) - STOSUR (AVS/2)
7:6, 6:0