Slovensko reprezenatnco čaka zahtevna naloga na Slovaškem. Foto: TZS
Slovensko reprezenatnco čaka zahtevna naloga na Slovaškem. Foto: TZS

Dvoboj bo med 6. in 8. marcem 2015 na Slovaškem. V kvalifikacijah za obstanek v svetovni skupini so Slovaki izgubili z ZDA z 0:5 v Chicagu. Igrali so Norbert Gomboš, Martin Kližan in Lukaš Lacko.
"Dobili smo kakovostnega in zahtevnega tekmeca. Slovaška ima dva igralca med 50. in 100. mestom na lestvici ATP, skoraj zanesljivo pa bomo igrali na trdi podlagi. Pred nami je zahteven dvoboj, a nanj se bomo temeljito pripravili, skušali zagotoviti udeležbo vseh najboljših in zdravih slovenskih igralcev ter upati na najboljše," je žreb komentiral kapetan slovenske izbrane vrste Blaž Trupej.
Španija, Nizozemska in Ukrajina so se neposredno uvrstile v drugi krog, drugi pari prve evroafriške skupine pa so Rusija - Danska, Avstrija - zmagovalec dvoboja Švedska - Latvija, Romunija - Izrael in Poljska - Litva.

V Dubaju so izžrebali tudi pare prvega kroga svetovne skupine v Davisovem pokalu, pari pa so naslednji: Nemčija - Francija, Velika Britanija - ZDA, Češka - Avstralija, Kazahstan - Italija, Argentina - Brazilija, Srbija - Hrvaška, Kanada - Japonska in Belgija - Švica.