Slovenska teniška reprezentanca je morala priznati premoč romunski izbrani vrsti. Foto: Tenis Slovenija
Slovenska teniška reprezentanca je morala priznati premoč romunski izbrani vrsti. Foto: Tenis Slovenija

Florian Mergea in Horia Tecau sta Blaža Rolo in Grega Žemljo premagala s 3:0 v nizih. Rezultat je bil 6:3, 7:6 in 7:6, kar pomeni, da sta se slovenska igralca dobro upirala favorizirani romunski dvojici - Tecau je tretji igralec na svetu med pari, Mergea pa enajsti, vendar poraza nista mogla preprečiti.

Tako bosta nedeljska dvoboja brezpredmetna, priložnost pa bosta dobila Aljaž Radinski in Tomislav Ternar, ki sta bila sicer predvidena za igro dvojic.

Trupej: Fantoma nimam česa očitati
A žal je petkov razplet prisilil kapetana Blaža Trupeja, da je moral v soboto na igrišče znova poslati svoja najboljša moža, ki sta prvi dan razočarala; Rola ker drugopostavljenemu romunskemu igralcu, od katerega je na lestvici ATP uvrščen več kot 40 mest višje, ni odvzel niti niza, Žemlja pa je proti najboljšemu domačemu igralcu vodil z 2:0 v nizih in imel v četrtem žogico za zmago. Na koncu je pokleknil 4:6 v petem nizu. "Fantoma nimam česa očitati. Odigrala sta zelo dobro partijo proti igralcema, ki sodita v sam svetovni vrh. Podatek, da je bil v celem dvoboju le en odvzem servisa, priča o kakovostni in izenačeni predstavi," je dejal Trupej in dodal: "Dejstvo je, da smo priložnost za zmago zapravili v petek. Verjetno se mi bo še kar nekaj časa v glavi vrtel film dvoboja Žemlje in njegovega vodstva 2:0 ter zaključne žogice. A takšen je naš šport in ravno to ga dela tako atraktivnega."

Slovenija se bo za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala potegovala sredi septembra ali konec oktobra proti Ukrajini, Portugalski, Avstriji ali Španiji. Z zadnjo v primeru, če bi Španci julija izgubili na gostovanju v Romuniji.

Prva evroafriška skupina, 1. krog

Arad, trda podlaga, dvorana:
ROMUNIJA - SLOVENIJA 3:0
Copil - Rola 7:5, 6:3, 7:6

Ungur - Žemlja
4:6, 4:6, 6:3, 7:6, 6:4

Mergea/Tecau - Rola/Žemlja
6:3, 7:6, 7:6

Nedelja ob 13.00:
Ungur - Rola
Copil - Žemlja