Blaž Rola in Blaž Trupej se veselita obstanka v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Foto: EPA
Blaž Rola in Blaž Trupej se veselita obstanka v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Foto: EPA

Slovenija bo tako šesto leto zapored nastopala v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala. Kavčič in Rola sta bila v teniškem centru Triglav s 6:4, 7:6 in 6:4 boljša od Laurinasa Grigelisa in Lukasa Mugeviciusa. Grega Žemlja ni mogel nastopiti zaradi bolečin v desni roki, na dopoldanskem treningu ni mogel normalno servirati.

V prvem nizu sta slovenska igralca do edinega odvzema servisa prišla v deseti igri. V drugem nizu sta povedla s 5:2, a je Litovcema uspelo izenačiti na 5:5 in odločala je podaljšana igra. Kavčič in Rola sta dobila "tie-break" s 7:1. V tretjem nizu jima je ključni brejk uspel v deveti igri. Dvoboj je trajal dve uri in deset minut.

Rola: V popolni postavi lahko presenetimo skoraj vsako reprezentanco
"Sicer sem pričakoval Žemljo, s katerim sva dobro uigrana, a očitno se dobra ujameva tudi z Rolo, saj je bil to najin drugi dvoboj in še vedno sva brez izgubljenega niza," je pojasnil Kavčič.

Rola ga je dopolnil: "Glavno je, da smo zmagali, saj na papirju ni kazalo tako gladko. Glede na igre, ki jih je kazal Berankis v tej sezoni, bi lahko on brez težav dobil dva dvoboja. Toda tudi mi smo očitno močni, mislim, da če smo v popolni postavi, lahko presenetimo skoraj vsako reprezentanco na svetu."

V nedeljo sta v Kranju na sporedu še dva dvoboja, ki pa imata zgolj formalni značaj.
Žreb za prihodnjo sezono je že opravljen. V prvem krogu se bodo Slovenci srečali z Romuni, glede na to, da se ekipi do zdaj še nista merili, pa bo žreb določil gostitelja. Ob morebitni zmagi sledi obračun s Španci.

Kranj, trda podlaga:
SLOVENIJA - Litva 3:0

Žemlja - Berankis 6:4, 7:5, 6:2

Rola - Grigelis 7:6 (6), 6:2, 6:2

Rola/Kavčič - Grigelis/Mugevicius
6:4, 7:6 (1), 6:4

Nedelja:
Rola - Berankis

Kavčič - Grigelis