Blaž Kavčič je lani prvič nastopil na OP ZDA. Izpadel je v prvem krogu. Foto: EPA
Blaž Kavčič je lani prvič nastopil na OP ZDA. Izpadel je v prvem krogu. Foto: EPA
Polona Hercog
Polona Hercog v New Yorku igra tretjič, v drugi krog pa se je uvrstila le enkrat. Foto: Reuters

Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP se bo pomeril z Italijanom Flaviom Cipollo, 88. igralcem sveta. Tekmeca se do zdaj na ATP turnirjih še nista srečala, igrala pa sta na challenger turnirju v Maroku, kjer je leta 2010 s 6:4, 6:3 slavil Cipolla. Njun dvoboj bo drugi na igrišču številka 15.
Hercogova se bo srečala s peto nosilko, Čehinjo Petro Kvitovo, lansko zmagovalko Wimbledona, ki je dobro formo potrdila z zmago na zadnjem turnirju v New Havenu. Igralki se do zdaj še nista pomerili. To bo tretji dvoboj na igrišču grandstand. Začetek na vseh igriščih je ob 17. uri. Grega Žemlja bo igral v torek, ko se bo pomeril z brazilskim kvalifikantom Ricardom Mellom, 168. igralcem z lestvice ATP.

Letošnji Federerjevi cilji izpolnjeni
Federer bo svoj pohod na šesti naslov v New Yorku začel proti Američanu Donaldu Youngu. "Zadovoljen sem s svojo igro. Letošnja sezona je bila neverjetna, saj sem izpolnil vse svoje cilje. Ponovno sem se povzpel na prvo mesto lestvice ATP, osvojil sem Wimbledon in medaljo na olimpijskih igrah," je pred začetkom sproščen Federer, ki je zadnjo lovoriko v New Yorku osvojil leta 2008. Na osrednje igrišče bo danes stopil tudi Andy Murray. Njegov nasprotnik bo Alex Bogomolov. Branilec naslova Novak Đoković bo prvič igral v torek.

Zadnji turnir Kim Clijsters
Med dekleti bodo največ pozornosti deležne branilka naslova Samantha Stosur ter nekdanji zmagovalki OP ZDA Marija Šarapova in Kim Clijsters, ki bo po New Yorku končala kariero. Stosurjeva bo igrala s Hrvatico Petro Martić, Šarapova z Madžarko Melindo Czink, Clijsterseva pa v večernem terminu ob 1.00 po našem času z domačinko Victorio Duval.