Nikoloz Basilašvili je v zadnjih mesecih v odlični formi. Foto: Reuters
Nikoloz Basilašvili je v zadnjih mesecih v odlični formi. Foto: Reuters
Caroline Wozniacki je po osmih letih znova dvignila pokal v Pekingu. Foto: Reuters
Basilašvili zmagal v Pekingu

Basilašvili je izgubil uvodni niz na turnirju proti Jacku Socku, nato pa je do konca turnirja nanizal deset nizov zapored. Iz obračuna v obračun je stopnjeval formo in v finalu rešil sedem priložnosti za brejk. Argentinec je serviral enajst asov, a je dvakrat oddal začetni udarec. V prvem nizu je Gruzijec prišel do brejka v tretji igri, v drugem pa v deveti igri. Dvoboj je trajal uro in 39 minut.

"Zelo dobro pripravljen sem prišel v Peking. Mislim, da je del Potro v finalu igral bolan. Vseeno je igral zelo dobro in ni bilo lahko. Na tem turnirju res rad igram. V zadnjih štirih mesecih res igram odlično," je pojasnil Basilašvili, ki je v žep pospravil 733.320 ameriških dolarjev.

Medvedjev zmagal v Tokiu
Rus Daniil Medvedjev je v finalu turnirja v Tokiu premagal Japonca, tretjega nosilca Keia Nišikorija s 6:2 in 6:4. 22-letni Moskovčan je 32. na lestvici ATP, osvojil je tretjo turnirsko zmago po slavju v Winston-Salemu in Sydneyju, ki pa sta bila slabše zasedena kot tokratni turnir.

Wozniackijeva z zmago v Pekingu dvignila vozovnico za Singapur
Caroline Wozniacki je v finalu turnirja v Pekingu premagala Latvijko Anastasijo Sevastovo s 6:3 in 6:3. S tem je osvojila 30. zmago na turnirjih WTA in ponovila uspeh iz leta 2010, ko je prvič dobila odprto prvenstvo Kitajske. 28-letna Wozniackijeva, druga igralka sveta, je izvrstno igrala v kitajski prestolnici ter si je na turnirju že tudi dokončno zagotovila nastop na finalu WTA v Singapurju.

Osaka zaradi poškodbe brez turnirja v Hongkongu
Zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku Naomi Osaka je odpovedala nastop na turnirju v Hongkongu zaradi poškodbe hrbta. Zaradi težav s hrbtom je že na turnirju v Pekingu, kjer je izgubila v polfinalu, med dvoboji potrebovala zdravniško pomoč. "Že ves teden igram z bolečinami v hrbtu. Zdravniki so mi svetovali, da potrebujem počitek, da se zadeve ne bodo poslabšale," je sporočila Japonka.

Verjetno se je trenutno šesta igralka sveta za to potezo odločila tudi iz previdnosti, saj jo med 21. in 28. oktobrom v Singapurju čaka nastop na zaključnem turnirju sezone, kjer bo nastopilo osem najboljših igralk na svetu. Osaka si je nastop na tem tekmovanju letos priborila prvič.

PEKING, finale (M)
(3.401.860 am. dolarjev, trda podlaga)

BASILAŠVILI (GRU) - DEL POTRO (ARG/1)
6:4, 6:4


TOKIO, finale (M)
(1.781.930 am. dolarjev, trda podlaga)

MEDVEDJEV (RUS) - NIŠIKORI (JAP/3)
6:2, 6:4


PEKING, finale (Ž)
(8.285.274 am. dolarjev, trda podlaga)

WOZNIACKI (DAN/2) - SEVASTOVA (LAT)
6:3, 6:3

Basilašvili zmagal v Pekingu