Roger Federer je spet v finalu Halleja. Foto: EPA
Roger Federer je spet v finalu Halleja. Foto: EPA
Denis Kudla se je dobro zoperstavil številki ena moškega tenisa. Foto: EPA
Roberto Bautista Agut se je poškodoval pri padcu in dvoboj je moral predati, v finalu je tako Borna Čorić. Foto: EPA
Novak Đoković se bo v finalu teniškega turnirja ATP v Queensu srečal z Marinom Čilićem. Foto: EPA

36-letni Federer, ki je prejšnji teden dobil turnir v Stuttgartu, v Halleju pa napada 99. turnirsko zmago v karieri, je imel proti Kudli, ki se je na turnir uvrstil preko kvalifikacij, kar precej dela, preden je dosegel 20. zaporedno zmago na travi.

"Vsekakor je to še vedno dobro ogrevanje. Za sabo imam lepo serijo," je dejal Švicar, ki pa teden dni pred začetkom turnirja v Wimbledonu še ni popolnoma zadovoljen s formo.

Nazadnje se je to videlo v osmini finala, kjer je v pravi kriminalki šele v treh nizih ugnal Francoza Benoita Paireja, pa tudi v nadaljevanju Švicar ni pokazal lahkotne igre, s katero tre tekmece. Preveč je bilo neizsiljenih napak. "Morda mi manjka trening. Trenutno preprosto veliko igram. Predvsem z osnovne linije mi manjka pravi ritem in včasih se narobe gibljem po terenu. Še v Stuttgartu je bilo drugače," je še dejal Švicar, ki pa je danes v prelomnih trenutkih vendarle dobil odločilne točke. V podaljšani igri prvega niza je Švicar nasprotniku oddal le eno točko, v drugem nizu je z edinim odvzemom servisa dobil dvoboj.

Federer je v prvem krogu izločil najboljšega Slovenca Aljaža Bedeneta.

Bolj spočit bo v finalu Borna Čorić, ki je dvoboj z Robertom Bautisto Agutom dobil po petih igrah prvega niza in zaostanku 2:3. Španec se je poškodoval pri padcu in dvoboj predal.

Đoković proti Čiliću v finalu Queensa
Znana sta tudi finalista teniškega turnirja ATP v Queensu - Novak Đoković in Marin Čilić. Hrvat je v polfinalu ugnal Avstralca Nicka Kyrgiosa s 7:6 (3) in 7:6 (4), Srb pa je bil s 7:6 (5) in 6:4 boljši od Francoza Jeremyja Chardyja.

Đoković je dobil 14 od 15 medsebojnih dvobojev proti Čiliću in naskakuje 69. turnirsko zmago v karieri. Čilić, lani finalist Wimbledona in letos Australian Opna, se bori za 18. zmago na turnirjih ATP.

Đoković, ki je nazadnje v finalu turnirja igral julija lani v Eastbournu, zdaj pa je zdrsnil na 22. mesto na lestvici ATP, je na turnirju v Queensu že postavil še en pomemben mejnik, saj je v četrtfinalu zabeležil 800. zmago na dvobojih ATP, kar je poleg njega uspelo še devetim igralcem v zgodovini tenisa.

Amelie Mauresmo bo vodila francoske tenisače
Amelie Mauresmo
, nekdanja številka 1 na teniški lestvici WTA, bo vodila francosko moško reprezentanco v Davisovem pokalu. Na tem položaju bo od prihodnje sezone naprej zamenjala Yannicka Noaha in je sploh prva ženska na tem trenerskem položaju v Franciji. Tenisačica je po koncu igralske kariere zaplula v trenerske vode in vodila rojakinjo Marion Bartoli ter Britanca Andyja Murrayja.


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 500

HALLE
(2.116.915 evrov, trava)

Polfinale:
FEDERER (ŠVI/1) - KUDLA (ZDA)
7:6 (1), 7:5

ČORIĆ (HRV) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/4)
2:3, b. b.


QUEEN'S-LONDON
(2.116.915 evrov, trava)

Polfinale:
ČILIĆ (HRV/1) - KYRGIOS (AVS)
7:6 (3), 7:6 (4)

ĐOKOVIĆ (SRB) - CHARDY (FRA)
7:6 (5), 6:4


MEDNARODNI TURNIR WTA SERIJE PREMIER
BIRMINGHAM
(871.028 am. dolarjev, trava)

Polfinale:
RYBARIKOVA (SLK) - STRYCOVA (ČEŠ)
7:6, 6:4

KVITOVA (ČEŠ/4) - BUZARNESCU (ROM)
6:3, 6:2


MEDNARODNI TURNIR WTA
MALLORCA
(250.000 evrov, trava)

Polfinale:
MARIA (NEM) - KENIN (ZDA)
6:2, 2:6, 6:4

SEVASTOVA (LAT/3) - STOSUR (AVS)
7:6 (1), 6:1