Petra Kvitova v Wimbledonu po izpadu še ni vedela za svojo bolezen. Foto: EPA
Petra Kvitova v Wimbledonu po izpadu še ni vedela za svojo bolezen. Foto: EPA

Dvakratna zmagovalka Wimbledona je letos sicer dobila dva turnirja na seriji WTA, a na nobenem od turnirjev za grand slam se ni prebila v drugi teden, zaradi utrujenosti pa je odpovedala močna turnirja v Indian Wellsu in Miamiju.

Testi potrdili po koncu Wimbledona
25-letna Čehinja je zdaj sporočila, da se bojuje z mononukleozo, virusnim obolenjem, ki povzroča utrujenost, vročino, bolečine in težave z žlezami. "V Wimbledonu sem imela zatečeno grlo, zato sem vzela antibiotike. A na žalost ni pomagalo, moj imunski sistem je bil še vedno slab, po dodatnih zdravniških testih so ugotovili, da imam mononukleozo," je razložila.

Ančić in Söderling končala kariero
To virusno obolenje je zelo pogosto med teniškimi igralci. Nekateri jo premagajo dokaj hitro (Roger Federer), nekateri se z njo mučijo dolgo (Grega Žemlja), spet nekateri so morali zaradi nje končati kariero (Mario Ančić, Robin Söderling).

Vedno je imela možnosti za zmago
"Težko je, vse skupaj je res težko," je slabe volje Kvitova, a dodaja: "Zdaj mi je marsikaj jasno. Zdaj razumem, zakaj igram slabše. Seveda pa to ne sme biti izgovor za nekatere poraze, ki sem jih doživela. Ne upam si reči, da bi brez nje igrala vrhunsko. Tudi ob porazih sem imela včasih možnosti za zmago. Lahko pa zatrdim, da zdaj vem, od kod prihaja vsa ta utrujenost."

Ta teden igra v Torontu
Petra Kvitova se ne bo umaknila iz turneje WTA, ampak bo skušala nadaljevati sezono. Ta teden tako nastopa v Torontu, kjer je bila v uvodnem krogu prosta, v sredo pa jo čaka obračun z Viktorijo Azarenka. "Ne, nisem najbolje, utrujenost je tu, zaspanost je tu, a moram se boriti," je še dodala zmagovalka 16 turnirjev serije WTA.