Juan Martin del Potro je v dvoranski sezoni v odlični formi. Foto: EPA
Juan Martin del Potro je v dvoranski sezoni v odlični formi. Foto: EPA
Stanislas Wawrinka
Stanislas Wawrinka je unovčil številne napake Berdycha. Foto: EPA
Tomaš Berdych
Tomaš Berdych se bo težko prebil v polfinale, saj ga v skupini A čakata še Rafael Nadal in David Ferrer. Foto: EPA
Wawrinka dobil uvodni dvoboj zaključnega mastersa

Švicar, ki prvič nastopa na zaključnem mastersu, je serviral enajst asov in niti enkrat ni oddal začetnega udarca. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 107:94, dvoboj v O2 Areni pa je trajal dve uri in 25 minut. Čeh je serviral kar 16 asov, vendar je naredil tudi osem dvojnih napak.

V uvodnem nizu je Berdych v šesti igri pri 30/30 naredil dvojno napako, nato pa je zgrešil še bekhend in Wawrinka je prišel do ključnega odvzema servisa. V deveti igri je po hudem boju Švicar unovčil peto zaključno žogo za prvi niz.

V drugem nizu je Berdych zaigral precej bolje, a mu ni uspelo unovčiti nobene izmed štirih priložnosti za brejk. V podaljšani igri je Wawrinka naredil preveč napak, predvsem bekhend ni deloval in Čeh je brez izgubljene točke dobil "tie-break".

Odločitev je padla v četrti igri zadnjega niza, ko je Berdych v ključnem trenutku naredil dvojno napako, kar je žilavi Švicar izkoristil in prednost zadržal do konca.
Veliko dela za del Potra
Del Potro, ki je v zadnjih dveh mesecih v izjemni formi, je imel precej dela z Gasquetom. Dvoboj poln preobratov je trajal dve uri in 23 minut. Francoz je v prvem nizu v osmi igri odvzel servis Argentincu, ki pa se je takoj vrnil in izenačil na 5:5. V podaljšani igri je Gasquet odlično vračal začetne udarce in jo dobil s 7:4.
V drugem nizu je del Potro prišel do ključnega brejka v četrti igri. V odločilnem nizu je povedel s 5:3 in serviral za zmago, vendar je Gasquet brez izgubljene točke izenačil na 5:5. Francoz je v enajsti igri naredil preveč neizsiljenih napak, znova je izgubil servis in visoki Argentinec se je veselil uvodne zmage v skupini B.
V torek dva izjemno zanimiva dvoboja
V torek bosta na sporedu ponovitvi sobotnih polfinalov v Parizu. Nadal bo igral proti Davidu Ferrerju, Novak Đoković pa proti Rogerju Federerju.

LONDON
(6.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina A:
WAWRINKA (ŠVI/7) - BERDYCH (ČEŠ/5)
6:3, 6:7 (0), 6:3

Torek ob 15.00:
NADAL (ŠPA/1) - FERRER (ŠPA/3)



Skupina B:
DEL POTRO (ARG/4) - GASQUET (FRA/8)
6:7 (4), 6:3, 7:5

Torek ob 21.00:
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - FEDERER (ŠVI/6)

Wawrinka dobil uvodni dvoboj zaključnega mastersa