Svetlana Kuznecova se je s precej krajšim čopom veselila prestižne zmage. Foto: Reuters
Svetlana Kuznecova se je s precej krajšim čopom veselila prestižne zmage. Foto: Reuters
Svetlana Kuznecova
Rusinja je začela dvoboj s precej daljšim čopom las. Foto: Reuters
Karolina Pliškova
Karolina Pliškova, ki se je prejšnji mesec prebila v finale Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, je uspešno začela zaključni turnir sezone. Foto: Reuters
Kuznecova uspešno začela v SIngapurju

Rusinja je gledalce presenetila tudi z nenavadno potezo, saj si je v odločilnem tretjem nizu kar sama s škarjami skrajšala čop las.

Za Kuznecovo sta dva dolga dneva, saj je v soboto ujela zadnjo vstopnico za tekmovanje v Singapurju z zmago na domačem turnirju v Moskvi. Zdaj je pripravila veliko presenečenje, saj je premagala drugo nosilko že v uvodnem dvoboju bele skupine, čeprav je bila po zgoščenem koncu tedna in dolgem potovanju vidno utrujena.

S krajšimi lasmi do preobrata
Sredi tretjega niza je med počitkom na stolu v roke vzela škarje in z nekaj truda sama odstrigla del svojih v čop spetih las. Ob naslednji menjavi se je še zjokala, si nato obrisala solze v brisačo in potem na igrišču po skoraj treh urah prišla do pomembne zmage, pa čeprav je že zaostajala s 4:5.

"Skušala sem si spraviti lase pod trak, a nikakor ni šlo. Vedno, ko sem udarila forhend, so mi lasje prekrili oči. Nekaj sem morala storiti. Lasje bodo znova zrastli, tega dvoboja pa na tak način ne morem dobiti. Morala sem ukrepati in res ne vem, koliko las sem si odstrigla," je dejala najboljša ruska igralka.

"V nekem trenutku sem bila povsem pripravljena na to, da se kar uležem na igrišče in me bodo pač odnesli na nosilih. A sem zdržala. Nisem se ozirala na utrujenost, na časovno razliko. Tu smo, da se borimo," je poudarila Kuznecova in dodala, da sploh ni poznala žreba v Singapurju. Šele ob prihodu v dvorano je izvedela, da se bo najprej srečala z Radwansko. To je ni posebej motilo, večja sprememba je bila podlaga, ki je v Singapurju popolnoma drugačna kot v Moskvi.

Velik preobrat Pliškove v odločilnem nizu
V drugem obračunu bele skupine je Karolina Pliškova ugnala Garbine Muguruzo s 6:2, 6:7 in 7:5. Španka je zapravila vodstvo s 4:0 v odločilnem nizu. Dvoboj je trajal dve uri in pol.

SINGAPUR, zaključni turnir WTA
(7.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Bela skupina, 1. krog:
KUZNECOVA (RUS/8) - RADWANSKA (POL/2)
7:5, 1:6, 7:5

PLIŠKOVA (ČEŠ/4) - MUGURUZA (ŠPA/5)
6:2, 6:7 (4), 7:5




Rdeča skupina, 1. krog:
KERBER (NEM/1) - CIBULKOVA (SLK/7)
7:6, 2:6, 6:3

HALEP (ROM/3) - KEYS (ZDA/6)
6:2, 6:4

Kuznecova uspešno začela v SIngapurju