Po zmagi nad sestro Venus Serena še naprej lovi četrti zaporedni turnir za grand slam. Foto: Reuters
Po zmagi nad sestro Venus Serena še naprej lovi četrti zaporedni turnir za grand slam. Foto: Reuters
Marija Šarapova
Marija Šarapova je imela ugoden žreb, gladko se je prebila med osem. Foto: EPA
Coco Vandeweghe
Coco Vandeweghe, 23-letnica iz Kalifornije, se je senzacionalno uvrstila v četrtfinale. Nečakinja nekdanjega košarkarja v Ligi NBA Kikija Vandewegheja blesti z močnimi servisi. Foto: EPA
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza se je presenetljivo prebila v četrtfinale in tudi proti Timei Bacsinszky ima lepe možnosti. Foto: EPA
Serena v osmini finala izločila sestro Venus

r Williams. Pričakovano je bila boljša Serena, ki je premagala starejšo Venus s 6:4 in 6:3.

33-letna Serena še naprej lovi drugi "Serenin slam", saj je zmagala na zadnjih treh turnirjih za grand slam. Po težavah v prejšnjem krogu, ko jo je precej namučila Heather Watson, ki je proti prvi igralki sveta že servirala za zmago, se je Američanka pobrala in se brez težav prebila v četrtfinale. To je bil 26. dvoboj sester Williams in 15. zmaga mlajše. V Wimbledonu zdaj Serena vodi s 4:2, na turnirjih za grand slam pa z 8:5.

"Nikoli ni lahko, ko igraš proti nekomu, ki ga imaš tako rad in ves čas sicer navijaš zanj. Ni lahko. Igraš zaradi tekmovanja in poskušaš uživati v trenutku. Stara sem 33, Venus pa je 35 in vprašanje je, koliko takih trenutkov je še pred nama," je bila po dvoboju čustvena Serena.

StatistikaS. Williams

V. Williams

Prvi servis (%)6765
Asi

10

2

Dvojne napake0 4
Neizsiljene napake

13

12

Winnerji3615
Osvojene točke6947
Osv. točke na mreži5/69/14
Priložnosti za brejk4/91/2

Dvoboj je trajal uro in osem minut. Serena je servirala deset asov, med obračunom pa ni napravila nobene dvojne napake. Venus jih je štiri - tudi v odločilni igri na svoj servis, ko je Serena z brejkom potrdila zmago. Mlajša izmed sester je zadela 36 "winnerjev" in dopustila Venus le dve priložnosti za odvzem servisa, eno pa je ta izkoristila. V drugem nizu je po brejku Serene, ko je povedla s 4:3, Venus povsem popustila. Serena je suvereno dobila igro na svoj začetni udarec, nato pa zanesljivo tudi deveto igro niza za končnih 6:3.
Najstnica Benciceva nemočna proti Azarenki
V torkovem četrtfinalu se bo prva igralka sveta pomerila z Viktorijo Azarenko. Belorusinja je s 6:2 in 6:3 izločila Belindo Bencic. 18-letna Švicarka je imela težave s poškodbo kolena, kar petkrat je izgubila začetni udarec.

Šarapova brez izgubljenega niza med osem
Marija Šarapova, ki je na Church Roadu zmagala leta 2004, je bila na igrišču številka ena s 6:4 in 6:4 boljša od Kazahstanke Zarine Dijas. Rusinja je v prvem nizu povedla že s 4:1, a je Dijasovi uspelo znižati na 5:4. V deseti igri je Šarapova sijajno vračala servise in unovčila tretjo zaključno žogo. Tudi v drugem nizu je določil brejk v deseti igri.

Vandeweghejeva z odličnimi servisi izločila Šafarovo
V četrtfinalu se bo Šarapova srečala s Coco Vandeweghe. Američanka je kar malce presenetljivo ugnala Lucie Šafarovo, lansko polfinalistko Wimbledona, s 7:6 in 7:6. 47. igralka sveta se je prvič v karieri uvrstila v četrtfinale največjih turnirjev. Američanka je servirala devet asov, v obeh podaljšanih igrah pa prikazala odlično igro.

Poslavlja se tudi Wozniackijeva
Popolnoma odprt je spodnji del tabele. Garbine Muguruza, ki velja za specialistko za peščena igrišča, blesti tudi na travi. Španka je s 6:4 in 6:4 premagala Caroline Wozniacki in se bo v četrtfinalu pomerila s Timeo Bacsinszky.

Jeleni Janković, ki je v soboto šokirala branilko naslova Petro Kvitovo, v osmini finala ni uspelo ponoviti predstave. Na igrišču številka 3 je bila s 7:5 in 6:4 boljša Agnieszka Radwanska.

Hitro slovo Pislakove
Manca Pislak
je izgubila uvodni dvoboj v Wimbledonu v konkurenci mladink. Od 17-letne Ljubljančanke je bila po uri in desetih minutah s 6:4 in 6:4 boljša Indonezijka Deria Nur Haliza.

Osmina finala (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - V. WILLIAMS (ZDA/16)
6:4, 6:3
AZARENKA (BLR/23) - BENCIC (ŠVI/30)
6:2, 6:3
ŠARAPOVA (RUS/4) - DIJAS (KAZ)
6:4, 6:4
VANDEWEGHE (ZDA) - ŠAFAROVA (ČEŠ/6)
7:6 (1), 7:6 (4)

MUGURUZA (ŠPA/20) - WOZNIACKI (DAN/5)
6:4, 6:4
BACSINSZKY (ŠVI/15) - NICULESCU (ROM)
1:6, 7:5, 6:2
KEYS (ZDA/21) - GOVORCOVA (BLR)
3:6, 6:4, 6:1
A. RADWANSKA (POL/13) - JANKOVIĆ (SRB/28)
7:5, 6:4




Četrtfinale (Ž), tabela, torek:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - AZARENKA (BLR/23)
osrednje igrišče, drugi dvoboj

ŠARAPOVA (RUS/4) - VANDEWEGHE (ZDA)
osrednje igrišče, ob 14.00

BACSINSZKY (ŠVI/15) - MUGURUZA (ŠPA/20)
igrišče št. 1, ob 14.00

A. RADWANSKA (POL/13) - KEYS (ZDA/21)
igrišče št. 1, drugi dvoboj

Serena v osmini finala izločila sestro Venus