Roger Federer bo v nedeljo lovil peti naslov v Indian Wellsu. Foto: EPA
Roger Federer bo v nedeljo lovil peti naslov v Indian Wellsu. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je lani v finalu ugnal Federerja s 3:6, 6:3 in 7:6. Foto: EPA

Prvi igralec sveta je šestič zapored ugnal Škota, zadnjič mu je to uspelo v napetem finalu Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, ko je zmagal s 3:1 v nizih. Tokrat je bil obračun v močnem kalifornijskem soncu precej manj napet.
Murray daleč od prave forme
Zgoden začetek ni niti malo zmedel Noleta, ki je bil takoj v ritmu z osnovne črte, Murray pa je v drugi igri že izgubil začetni udarec, potem ko je zadel le dva prva servisa. Zmagovalec Wimbledona pred dvema letoma nikakor ni našel prave igre, v osmi igri je brez osvojene točke še drugič izgubil servis in s tem tudi niz.
Murray je igro z neizsiljenimi napakami nadaljeval tudi na začetku drugega niza, Đoković je povedel s 3:0 in prednost zadržal do konca, izkoristil je četrto zaključno žogo po uri in 28 minutah. "Mislim, da Andy tokrat niti približno ni igral na najvišji ravni. Posebej s forhendom je naredil ogromno napak. Tudi servis mu ni stekel, zato sem lahko igral še bolj agresivno. Mislim, da sem igral zelo dobro, v ključnih trenutkih sem osvajal točke," je bil zadovoljen prvi nosilec turnirja.
Utrujeni Raonić nemočen proti Federerju
V nedeljo se bo Đoković že 38. v karieri srečal s Federerjem. Švicar ga je v finalu turnirja v Dubaju pred tremi tedni premagal. V polfinalu je 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam izločil Miloša Raonića s 7:5 in 6:4. Kanadčan, ki je v četrtfinalu rešil tri zaključne žoge in po triurnem maratonu ugnal Rafaela Nadala, je izgubil že devetega izmed desetih medsebojnih dvobojev s Federerjem.
33-letni Baselčan si je že v peti igri priigral prvo priložnost za brejk, vendar se je Raonić z asom rešil. V enajsti igri je Federer zapravil prednost s 15/40, a je nato unovčil tretjo priložnost za odvzem servisa, Kanadčan je delal veliko napak z bekhendom.
V drugem nizu je Raonić izgubil servis že v prvi igri, nato je imel edino priložnost za brejk v četrti igri, a je ni izkoristil in Federer se je po uri in 26 minutah prebil v 40. finale turnirjev serije 1.000.

INDIAN WELLS, polfinale (M)
(5.381.285 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MURRAY (VB/4)
6:2, 6:3

FEDERER (ŠVI/2) - RAONIĆ (KAN/6)
7:5, 6:4



Finale (Ž), nedelja ob 19.00:
HALEP (ROM/3) - JANKOVIĆ (SRB/18)