Sorana Cirstea je v izjemni formi na ameriški turneji na trdi podlagi. Foto: EPA
Sorana Cirstea je v izjemni formi na ameriški turneji na trdi podlagi. Foto: EPA

To je pomembna zmaga za Žirovničana, ki je ameriško turnejo na trdi podlagi začel z dvema porazoma v prvih krogih turnirjev v Washingtonu in Montrealu, tokrat pa mora igrati kvalifikacije. Za preboj na glavni del Žemlja potrebuje še eno zmago. V drugem krogu kvalifikacij se bo pomeril s 70. igralcem sveta, Francozom Edouardom Rogerjem Vasselinom.

V kvalifikacijah mastersa v Cincinnatiju bo ponoči po slovenskem času zaigral tudi Aljaž Bedene, ki ga čaka dvoboj s tretjim nosilcem kvalifikacij, Rusom Dmitrijem Tursunovom. Glavni turnir z vsemi najboljšimi se začenja v ponedeljek.

Rola v finalu challengerja v Riu de Janeiru
Blaž Rola se je uvrstil v finale turnirja challenger v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev. Za 255. igralca sveta je to prvi finalni nastop na tovrstnem turnirju, v polfinalu pa je s 6:0 in 6:4 premagal Ekvadorca Emilia Gomeza. V finalu se bo Rola pomeril z Argentincem Agustinom Velottijem, ki je s 6:2 in 6:2 izločil rojaka Edouarda Schwanka.
Srebotnikova in Jankovićeva v finalu
Katarina Srebotnik in Jelena Janković sta se prebili v finale turnirja WTA v Torontu. Slovensko-srbska naveza je v polfinalu s 7:5 in 6:3 izločila domačo dvojico Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman, ki je nastopala s posebnim povabilom. V finalu se bosta Srebotnikova in Jankovićeva za naslov pomerili s tretjima nosilkama turnirja, Nemko Anna-Leno Grönefeld in Čehinjo Kveto Peschke, nekdanjo dolgoletno partnerko Srebotnikove v igri dvojic.

Cirstea presenetljivo v finalu v Torontu
Sorana Cirstea je v polfinalu turnirja serije Premier v Torontu presenetljivo izločila četrto nosilko Na Li s 6:1 in 7:6. Romunka, ki je že zdaj dosegla uspeh kariere, se bo v finalu pomerila z boljšo iz obračuna med prvo nosilko Sereno Williams in Agnieszko Radwansko.

Peerova najboljša v Sužovu
Izraelska teniška igralka Shahar Peer je zmagovalka turnirja WTA v kitajskem Sužovu z nagradnim skladom 125.000 ameriških dolarjev. V finalu je premagala Kitajko Sajsaj Dženg s 6:2, 2:6 in 6:3. 26-letna Izraelka je na Kitajskem osvojila šesto turnirsko zmago na turnirjih serije WTA. Na ženski svetovni lestvici je bila najvišje uvrščena 21. januarja 2011 na 11. mestu, trenutno pa je na 113. mestu.